Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lov na peto zlato

Junak Šveđana zove Hrvate u Arenu: "Neka finale bude kao da igrate vi"

Švedska je u nevjerojatno dramatičnoj završnici izborila plasman u finale Europskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema nikakve dileme oko toga tko je najzaslužniji za plasman Švedske u finale Europskog rukometnog prvenstva. To je Andreas Palicka, švedski vratar koji je imao čudesnih 20 obrana.

I za niže razine od ove to je fenomenalan doseg, a kamoli za polufinale Europskog prvenstva.

"Ne bih volio sebe isticati u prvi plan, prije svega želim odati poštovanje mojim suigračima", skroman je bio Palicka nakon švedskog trijumfa.

O čemu ste razmišljali kad je Danska zabila u zadnjoj sekundi za produžetak?

"Bio je to težak trenutak za nas, ali nije mi prvi put, već se to događalo. A ništa, u tim trenucima samo se potrudite da razmišljate o onome što slijedi u idućim minutama i ne osvrćete se na to."

Čeka vas Španjolska u finalu?

"Bit će to čudesna utakmica, pobijedili su Francusku, što više reći od toga. Volio bih da atmosfera bude onakva kakva je bila kad igra Hrvatska, onda će to biti pravi užitak."

Švedskim napadom odlično je dirigirao Linus Arnesson. Zabio je ukupno šest golova, među kojima i onaj u posljednjoj minuti drugog produžetka, ključni za pobjedu Šveđana.

"Bilo je i stresno i zabavno, nije mi i dalje jasno kako smo primili onaj gol u zadnjoj sekundi osnovnog dijela vremena, ali sad više nije ni važno. Sreća da smo uspjeli srediti glavu i na kraju pobijediti. Htjeli smo igrati opušteno i nakon toga i eto, uspjeli smo."

Švedska ide u svoje peto finale europskih prvenstava, ali prvo za ovu generaciju.

"Bit će to kao ova utakmica, moramo vjerovati u sebe i fokusirati se na teren. Neka mediji i navijači govore što hoće, na nama je samo teren. Što se tiče našeg protivnika, i nisam previše iznenađen. Francuska je strašna reprezentacija, ali i Španjolska je odlična."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider