Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
On je njihov Duvnjak

Islandski superstar za GOL.hr: "Hrvatska je među najboljima na svijetu, jedva čekam taj meč"

Skupina A Europskog rukometnog prvenstva stigla je do drugog kola. U Splitu smo razgovarali s jednim od najboljih svjetskih rukometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U večerašnjoj utakmici Hrvatska - Island najveća prijetnja našoj reprezentaciji bit će Aron Palmarsson, fantastični srednji vanjski koji se u proteklih nekoliko sezona isprofilirao u jednog od najboljih svjetskih rukometaša.

Palmarsson je razigravač koji vidi sve, suigračima lopte dijeli kao na pladnju (u islandskoj pobjedi protiv Švedske imao je četiri asistencije), ima šut i ima igru u obrani. Ukratko, pravi prototip srednjeg vanjskog.

Bio je oduševljen trijumfom nad Šveđanima u prvom kolu:

"Sjajna utakmica s naše strane, imali smo u prvom poluvremenu odgovore na baš sve što su Šveđani pokušavali i u obrani i u napadu i mislim da je to glavni razlog zašto smo dobili utakmicu. U nastavku smo možda bili malo previše opušteni, ali na kraju smo zasluženo slavili."

Iako presretan zbog dva startna boda, pokušavao je suzbiti euforiju. Na upit koliko Island može dogurati nakon (ipak neočekivane) pobjede protiv Švedske, Palmarsson kaže:

"Teško je reći, ovo je tek prva utakmica. Sad nas čeka utakmica protiv domaćina pred njihovim gledateljima, veselim se tome."

S reprezentacijom Islanda uglavnom je gubio od Hrvatske, nešto više uspjeha imao je u klubovima u kojima je igrao (Kiel, Veszprem, Barcelona) susrećući se protiv hrvatskih igrača.

"Bit će vrlo zabavno, puno navijača, sjajna dvorana. Znam da navijači neće biti na našoj strani, ali nema veze, užitak je igrati u ovakvoj atmosferi, tjera te da budeš što bolji a pogotovo kad igraš protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija."

Mnogi igrači, ne samo iz naše reprezentacije, s kojima smo razgovarali u protekla dva dana u Splitu nisu se željeli upuštati u neke veće prognoze same završnice Europskog prvenstva. Palmarsson s tim nema problema, on je bez oklijevanja ponudio svoj rasplet bitke za polufinale.

"Hrvatska, Francuska, Danska i Španjolska. To su četiri reprezentacije koje vidim u polufinalu i među kojima treba tražiti osvajače medalja."

Svoj Island nije spominjao, ali s obzirom na njihov mentalitet nekako sumnjamo da je to učinio slučajno...

Što mislite je li Duvnjak trebao biti na terenu kada se ozlijedio?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider