Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Sve je nekako bilo teško..."

Horvat: Morat ćemo dići glavu... Ja vjerujem da je budućnost ove reprezentacije blistava

Najstariji u redovima naše reprezentacije osvrnuo se na nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Horvat je u rosteru hrvatske reprezentacije bio najstariji igrač na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu i kao takav je jedan od najpozvanijih za konačni osvrt na razočaravajući nastup Kauboja.

"Svaka pobjeda je neka lekcija, a poraz još i veći. Moramo ostati čvrsto na zemlji i čestitati Danskoj, vidi se da cijeli turnir igraju odlično. Za njih nebitna utakmica, mogli su i izgubiti, ne bi se ništa dogodilo, ali se vidjelo da su željni igre i možda opušteniji u svemu tome. Nedostajalo nam je u drugom poluvremenu malo više probojnosti i kompaktnosti. Rekli smo svi da iz ove kože ne možemo, moramo prihvatiti ovaj poraz, a najbolje ćemo ga prihvatiti tako što ćemo u budućnosti neke stvari posložiti"; izjavio je Horvat poslije poraza od Danske, osvrnuvši se i na otegotne okolnosti za našu reprezentaciju.

gol expired "Ovo nikada nisam doživio, treba pomoći mladima jer ne želim da ovo više ikad dožive" divider

"Imali smo problema, sad se vidjelo da nam puno znače ti naši srednji vanjski, Duvnjak, Cindrić i Karačić. Dok je od njih trojice jedan ili dvojica u pravom stanju, oni znaju uvesti i druge igrače u igru, točno se vidjelo sad koliko su nam nedostajali."

Popularni Zlaja sad je bio razočaran, ali nije sasvim potonuo:

"Tako se poklopilo, sve je nekako bilo teško, nije bio taj fini osjećaj. Morat ćemo dignuti glavu i nastaviti s radom. Ima tu puno momaka koji su se pokazali, ja vjerujem da nam je budućnost blistava."

gol expired Poznati parovi četvrtfinala Svjetskog rukometnog prvenstva: Jedan je posebno spektakularan divider

U prvoj polovici ožujka Hrvatsku čeka kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. U Montpellieru će suparnici Kauboja biti Francuska, Portugal i Tunis, a dvije najbolje reprezentacije će se plasirati u Tokio.

"Najbitnije da dođemo tamo zdravi jer će to biti najteži turnir ikada za kvalifikacije za Olimpijske igre. Možemo komotno reći da sve četiri reprezentacije zaslužuju ići na Olimpijske igre, a samo dvije će ići. To dovoljno govori", zaključio je Horvat.

Što mislite, tko je kriv za loš nastup Hrvatske na SP-u?

Ukupno glasova:

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider