Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okupili se rukometaši

Započinju završne pripreme za SP u Egiptu: Červar napravio jednu promjenu

Izbornik Lino Červar napravio je jednu promjenu u sastavu u odnosu na popis objavljen prije nekoliko dana i priključio reprezentaciji Lovru Mihića kao treće lijevo krilo, a na listu pričuva prebačen je Josip Vekić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija se već po tradiciji okupila na Novu godinu u Zagrebu te nakon antigenskog testiranja krenula put Poreča na završne pripreme za Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se održati od 13. do 31. siječnja u Egiptu.

Najbolja hrvatska momčad u 69. izboru Sportskih novosti sada je u kompletnom sastavu kad su joj se priključili igrači koji su u zadnjem tjednu 2020. imali klupske obveze, pa je put Poreča krenula ekspedicija u kojoj se nalazi 21 igrač.

gol expired Bivši igrač Hajduka i miljenik Torcide objavio emotivnu priču i apel iz okolice Petrinje: Vere se po srušenim krovovima, evo što najviše nedostaje divider

"Koliko god čudno zvučalo, meni je 2020. jedna od najljepših godina. Krenuli smo s Europskim prvenstvom i srebrom, atmosfera je bila sjajna, euforija, navijači, stvarno nešto prelijepo. Zatim sam u četvrtom mjesecu s Kielom nakon pet godina opet osvojio naslov prvaka Njemačke. I sad, kao šlag na kraju, osvojili smo Ligu prvaka", rekao je uoči odlaska iz Zagreba dobro raspoloženi kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Izbornik Lino Červar napravio je jednu promjenu u sastavu u odnosu na popis objavljen prije nekoliko dana i priključio reprezentaciji Lovru Mihića kao treće lijevo krilo, a na listu pričuva prebačen je Josip Vekić.

Nažalost, za ovo Svjetsko prvenstvo Červar ne može računati na ozlijeđene Igora Karačića i Luku Stepančića, stožernim igračima reprezentacije. Unatoč ovim značajnim izostancima, Domagoj Duvnjak je i dalje optimist.

"Imamo problema s ozljedama, ali nećemo se žaliti. Mi smo uvijek jaki. Ne želimo ništa obećavati, osim da ćemo dati sve od sebe, a to ponavljamo svake godine."

gol expired Messi predvodi listu slobodnih zvijezda: Puno je slavnih imena, evo tko bi mogao otići već ove zime divider

Zlatko Horvat prvi put na jedne reprezentativne pripreme nije došao kao igrač PPD Zagreba, što je za njega jedina razlika u odnosu na prijašnja, uz obvezne testove na koronavirus i nošenje maski. Na desnom krilu iskustva neće nedostajati, jer se u reprezentaciju vratio Horvatov stari "cimer" Ivan Čupić, ali nekadašnji kapetan Zagreba potencijal ove reprezentacije vidi i u novoj generaciji.

"Svi mlađi igrači su odlični, imaju veliku perspektivu i pomoći će ovoj reprezentaciji, a jednog dana sigurno biti i nositelji."

Svaka reprezentacija dobila je dopuštenje Svjetske rukometne federacije (IHF) da u Egipat dovede 20 igrača, zbog situacije s koronavirusom.

Izbornik Lino Červar će uoči odlaska u Egipat imati i dvije jake provjere, utakmice EHF EURO kupa protiv Španjolske. Već 5. siječnja (17.5 sati) Španjolci će gostovati u Poreču, a uzvrat je na rasporedu 9. siječnja (18 sati) u Madridu.

gol expired Bit će ovo bolja, ali i sportom najbogatija godina: Pogledajte što nas sve očekuje! divider

"To su dvije jake utakmice za pripremu, i naš cilj je pobijediti u obje", rekao je Domagoj Duvnjak.

Nakon povratka iz Madrida reprezentacija će dva dana boraviti i trenirati u Zagrebu te 12. siječnja otputovati u Aleksandriju. Hrvatska se u prvom krugu Svjetskog prvenstva nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom. Prvu utakmicu će hrvatski rukometaši igrati 15. siječnja protiv Japanaca, dva dana poslije protiv Angolaca, a 19. siječnja protiv Kataraca. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u drugu fazu natjecanja.

"Naš prvi cilj je da prenesemo sva četiri boda iz grupe, a onda što bude. Ne smijemo i nećemo nikoga podcijeniti", zaključio je Domagoj Duvnjak.

Popis reprezentacije Hrvatske za završne pripreme za SP u Egiptu:

Vratari
Marin Šego (Montpellier)
Ivan Pešić (Meškov Brest)
Mate Šunjić (US Ivry)

Krila
Ivan Čupić (Vardar 1961)
Zlatko Horvat (Metalurg Skoplje)
Manuel Štrlek (Telekom Veszprem)
David Mandić (PPD Zagreb)
Lovro Mihić (Wisla Plock)

Pivoti
Željko Musa (Magdeburg)
Marino Marić (Melsungen)
Ilija Brozović (Hannover-Burgdorf)
Marin Šipić (PPD Zagreb)

Vanjski igrači
Luka Cindrić (Barcelona)
Domagoj Duvnjak (Kiel)
Janko Kević (Nexe)
Marko Mamić (Leipzig)
Halil Jaganjac (Nexe)
Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf)
Šime Ivić (Erlangen)
Luka Šebetić (Tremblay en France)
Josip Šarac (Celje PL)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider