Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atletico naciljao napadača

Messi predvodi listu slobodnih zvijezda: Puno je slavnih imena, evo tko bi mogao otići već ove zime

U najvećim europskim ligama započinje zimski prijelazni i traje do 1. veljače…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početak nove godine znači i novi transferni rok. U Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj zimski prijelazni rok započinje 2. siječnja, a u Španjolskoj i Italiji dva dana poslije. Mercato završava 1. veljače.

U doba koronakrize teško je očekivati neke spektakularne transfere, ali tu mogućnost ne treba ni posve odbaciti.

Proteklih tjedana spekuliralo se da će Barcelona izaći na tržište i dovesti Erica Garciju i Memphisa Depaya. Ili barem jednog od njih dvojice. Kako trenutačno stvari stoje, izgleda da od toga neće biti ništa do ljeta. Izbori za novog predsjednika zakazani su za 24. siječnja. Možda novi kormilar nagnutog katalonskog broda iz šešira izvuče neko iznenađenje u završnici prijelaznog roka, ali to baš nije izvjesno.

Barcina blagajna je opustošena, financijska situacija je bremenita, novca jednostavno nema. Logično je zaključiti da je jedini način kako Barca može dovoditi igrače u ovom trenutku jest taj da prvo proda, a onda kupi. Pričalo se da bi Philippe Coutinho mogao završiti na transfernoj listi, no Brazilac se u međuvremenu ozlijedio i od prodaje najvjerojatnije neće biti ništa. Barca Coutinha nije uspjela naći kupca ni kada je bio zdrav, a kako će sada kada je ozlijeđen.

Messi čeka izbore u Barceloni

Lionel Messi od prvog dana nove godine ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora i ima pravo slobodno pregovarati s potencijalnim proscima. Nije nemoguće, ali teško je očekivati da će Messi otići ove zime. Prije izbora novog predsjednika nema šanse. Naime, privremena uprava sigurno se ne bi upustila u takvu pustolovinu, dok nije baš za očekivati da će i novi predsjednik započeti vladavinu s prodajom najveće zvijezde i totema kluba.

Zapravo, to ovisi tko će pobijediti na izbora. Neki kandidati otvorenu pričaju da bi se Barceloni najviše isplatilo prodati Messija dok se još može nešto staviti u škrabicu. Messi je naljeto slobodan i može otići bez odštete ako ne produlji ugovor.

gol expired Bit će ovo bolja, ali i sportom najbogatija godina: Pogledajte što nas sve očekuje! divider

Međutim, kandidati koji su najveći favoriti, a to su Victor Font i Joan Laporta, šalju signale da žele zadržati Messija. Ako jedan od njih dvojice pobijedi, a to je dosta izvjesno, teško da bi se usudili pogaziti obećanje praktički u prvim danima pontifikata. Naravno da je u nogometu sve moguće, ali to u ovom trenutku nije realan scenarij.

Budući da je teško očekivati kako će Barca prodati neko zvučnije ime, zaključak je da vjerojatno neće biti ni kupovine. U Kataloniji se već priča da je ova sezona prijelazna i da će se nova uprava skoncentrirati na sljedeću sezonu.

Atletico želi Milika

Zato bi na tržište mogao izaći Atletico Madrida koji traži zamjenu za Diega Costu. Informacije iz Španjolske kažu da je Napolijev Arkadiusz Milik glavna meta Rojiblancosa. Poljaku također ugovor istječe naljeto i ima odriješene ruke za pregovore.

U Engleskoj je najzvučnija spekulacija da Arsenal peca Isca, koji očito nije zadovoljna minutažom u Real Madridu i traži novi klub. Topnici su na posudbu u Schalke poslali Seada Kolašinca.
U Italija se najviše piše o Juventusovu lovu na 19-godišnjeg Nicolu Rovellau. Njega žele i Roma i Milan. Osim Messija i Milika, na tržištu je podosta igrača kojima naljeto istječu ugovori.

U Barceloni je to još Riqui Puig, a u Realu Sergio Ramos, Lucas Vazquez i formalno Luka Modrić. Hrvatski kapetan već je sve dogovorio s Florentinom Perezom i sigurno ostaje još jednu sezonu u Realu, no još uvijek nije potpisao ugovor. Slična je situacija i s Vazquezom, dok je situacija oko Ramosa još uvijek neizvjesna. Očekuje se da ostane, ali nije to ziher.

Lista slobodnih igrača

Od poznatiji igrača slobodni su još Sergio Agüero i Eric Garcia (Manchester City), David Alaba, Javi Martinez i Jerome Boateng (Bayern Munich), Angel Di Maria (PSG), Mesut Özil (Arsenal), Memphis Depay (Lyon), Gianluigi Donnarumma i Hakan Calhanoglu (Milan), Henrikh Mkhitaryan (Roma) i Wijnaldum (Liverpool).

Neki od njih mogli bi pronaći novi klubove do kraja siječnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider