Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko srce

Bivši igrač Hajduka i miljenik Torcide objavio emotivnu priču i apel iz okolice Petrinje: Vere se po srušenim krovovima, evo što najviše nedostaje

Bivši igrač Hajduka Tonći Kukoč-Petraello tijekom karijere često je kotirao kao ekscentrik, ali sada je pokazao da ima veliko srce i vrijedne ruke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brojni hrvatski navijači, ali i sportaši među prvima su priskočili u pomoć nastradalim u potresima u Petrinji i okolici. Neki su pomogli financijski, drugi su ponudili smještaj obiteljima koje su ostale bez domova, a treći su osobno došli na mjesto nesreće i pomagali u raščišćavanju i građevinskim radovima.

Bivši igrač Hajduka Tonći Kukoč-Petraello, koji je trenutačno član mađarskog kluba Kisvarda, tijekom karijere često je kotirao kao ekscentrik, ali sada je pokazao da ima veliko srce i vrijedne ruke.

gol expired Messi predvodi listu slobodnih zvijezda: Puno je slavnih imena, evo tko bi mogao otići već ove zime divider

Trenutačno se nalazi u selu Župić nekoliko kilometara od Petrinje. Radi punom parom; transportira hranu i vodu, gradi, raskrčuje, spretno se vere po krovovima i mijenja crijepove.

„Došli smo kao jedni od spontanih volontera još u utorak. Vidjevši kaos u Petrinji uputili smo se u obližnja sela do kojih je rečeno da pomoć još nije stigla. Kad smo došli ovdje, oko 19 sati, stali smo u selu i pitali trebaju li vode i hrane. Rekli su nam da smo prvi koji su se zaustavili, da većinom auti jure, ali se u selu nitko ne zaustavlja. Odlučili smo ostati ovdje i riješiti što više njihovih problema. Prvi dan su do svih kuća dostavljene osnovne namirnice i higijenske potrepštine te je izgrađeno improvizirano sklonište u dvorištu za jednu stariju gospođu čija kuća se raspala“, napisao je, među ostalim, na Facebooku i objavio nekoliko fotografija.

gol expired Bit će ovo bolja, ali i sportom najbogatija godina: Pogledajte što nas sve očekuje! divider

Apelirao je: 

"Hrane ima, higijenskih potrepština, odjeće i deka također. Međutim nedostaje građevinskog materijala i ljudi s potrebnim vještinama da dođu i spriječe na vrijeme da ljudima još više propadnu kuće."

Zaključio je tekst s anegdotom i emotivnom porukom:

„BAKA (čija je kuća jako oštećena) izvadila je 100 kuna i htjela nam platiti kada samo joj sanirali kuću. Kad sam s vama, sretan sam čovjek!“

 

Nalazimo se u selu Župić samo par kilometara od Petrinje. Došli smo kao jedni od spontanih volontera još u utorak....

Objavljuje Tonći Kukoč-PetraelloČetvrtak, 31. prosinca 2020.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider