Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ovo je nestvarno"

Rukometni kaos otvorio legendama put do SP-a: Ikone se opraštaju, velika zvijezda ostvaruje san s 37 godina

Veliku rukometnu zvijezdu gledat ćemo na SP-u prvi i vjerojatno zadnji put.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U poprilično kaotičnoj uvertiri u Svjetsko rukometno prvenstvo dvije reprezentacije odustale su od puta za Egipat - Češka i SAD.

Kao njihove zamjene uletjele su Makedonija i Švicarska, a s njima i dvije legende koje će se oprostiti od međunarodnog rukometa - Makedonac Kiril Lazarov i Švicarac Andy Schmid.

Lazarov je dobro poznato lice u Hrvatskoj. Ukupno pet godina igrao je u Zagrebu, a ostvario je zavidnu karijeru. Za Makedoniju igra čak 22 godine.

Činilo se da će propustiti ovo prvenstvo, ali 40-godišnja rukometna legenda ipak će povesti svoju reprezentaciju na svojoj posljednjoj svjetskoj smotri. Makedonija je nastupila na posljednja četiri izdanja.

S druge strane, dok je Lazarov već prekaljeni igrač svjetskih prvenstava, Švicarac Andy Schmid s 37 godina dobit će priliku za debi.

gol expired Hrvatske rukometaše u Egiptu čuvaju specijalci, igraju u jednoj od najopasnijih zemalja svijeta divider

Legendarni rukometaš četiri je puta bio najbolji igrač Bundeslige, ali zbog slabosti svoje reprezentacije velika natjecanja uglavnom je gledao na televiziji. Zaigrao je jedino na tri Eura, a u jednom trenutku plasman je čekao 14 godina.

Ne treba ni spominjati da je Schmid bio oduševljen što će s 37 godina debitirati na SP-u.

"Nisam ovoliko poruka dobio ni za rođendan. Potpuno nestvarno", rekao je švicarskom Mannheimer Morgenu.

"Tuširam se i pakiram upravo. Znam da postoje argumenti za SP i protiv njega zbog koronavirusa, ali moram ići. Moram igrati, ovo je vjerojatno jedina prilika u životu koju ću dobiti", rekao je oduševljeni Schmid.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider