Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
počinje bitka za nokaut-fazu

Tko čeka Hrvatsku na startu drugog kruga: Kauboji ih pamte po dobrom, nedavno su priredili veliki šok

Hrvatski rukometaši danas započinju natjecanje u skupini III - drugom krugu Svjetskog prvenstva u Egiptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija u 18:00 u Kairu započinje drugi dio natjecanja na Svjetskom rukometnom prvenstvu, gdje će joj prvi suparnik biti reprezentacija Bahreina.

Riječ je o momčadi koja je drugi krug izborila pobjedom u posljednjem kolu skupine D protiv Demokratske Republike Kongo. Bahrein nije imao šanse protiv Danske, zatim je Argentini pružio nešto veći otpor, ali je ipak izgubio, dok je u izravnom obračunu za prolaz sa sedam razlike nadmašio DR Kongo i ušao u novoformiranu skupinu II.

Pamtimo dvije uvjerljive pobjede

Neće ovo biti prvi put da se sastaju Hrvatska i Bahrein u službenim utakmicama. U proljeće 2016. u danskom Herningu, na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, Kauboji su slavili s 33:22.

Tri godine kasnije, na Svjetskom prvenstvu koje je u siječnju 2019. održano u Danskoj i Njemačkoj, Bahrein je bio u skupini s Hrvatskom. U Münchenu su naši rukometaši bili još uvjerljiviji, završilo je 32:20.

Kroz svoju povijest Bahrein ima pet medalja s azijskih prvenstava, i to broncu iz 1995. te četiri srebra u proteklih 10-ak godina (2010., 2014., 2016., 2018.). Proteklih godina konstantno napreduju, velikim dijelom zahvaljujući činjenici da ih vode uglavnom europski treneri.

Izbacili Katar s Olimpijskih igara

Trenutačno im je na klupi Islanđanin Johan Halidor Sigfusson, koji je uskočio u tu ulogu prošli mjesec nakon odlaska Nijemca Michaela Rotha. Razlog je bio COVID-19 jer je želio biti uz obitelj u Njemačkoj. Odmah nakon Svjetskog prvenstva Halidor Sigfusson vraća se kući i preuzima svoj bivši klub Sefoss. U Tokiju bi Bahrein trebao voditi Aron Kristijansson, koji je s tom ekipom i izborio nastup na Olimpijskim igrama. On je inače paralelno bio i trener islandskog Haukara, a kako je zbog pandemije koronavirusa praktički bilo nemoguće stalno putovati i duže se zadržati na dva mjesta, reprezentaciju je prepustio svom mlađem sunarodnjaku.

Reprezentativci Bahreina nedavno su ostvarili najveći uspjeh u povijesti svog rukometa. U listopadu 2019., na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju koji se održao u Dohi, prvo su u polufinalu šokirali domaćina Katar (28:26), a zatim u finalu nadmašili i Južnu Koreju s 34:29. Naravno, slavili su taj plasman na Olimpijske igre kao da su osvojili Svjetsko prvenstvo...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider