Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''nisu respektirali hrvatsku''

Analiza stručnog komentatora Nove TV: "Gledamo jedno atipično Svjetsko prvenstvo''

Stručni komentator Nove TV Ivica Obrvan dao je svoj osvrt na remi između Hrvatske i Japana u prvom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva.

U Dnevniku Nove TV stručni komentator Ivica Obrvan dao prokomentirao je remi Hrvatske i Japana u prvom kolu skupine C Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu.

Gubili smo od Japana 7:2 na početku, pa onda i 14:8, šest razlike. Jeste li u tim trenucima mislili da ćemo pobijediti ovu utakmicu?

"Mislio sam sve do samog kraja da ćemo mi, što bi bilo sasvim normalno, pobijediti tu utakmicu. Ovo je iznenađujući rezultat za sve koji prate rukomet, a pogotovo za nas koji navijamo za reprezentaciju Hrvatske jer je razlika u kvaliteti velika. Međutim, dogodilo se. Nema razloga za paniku i nema mjesta panici, to je tek početak Svjetskog prvenstva. Čekaju nas dvije slične utakmice i ja vjerujem da ćemo biti na onom našem zacrtanom putu prema četvrtfinalu."

Što mislite što se to točno dogodilo protiv Japana?

"Ne znam. Svjedoci smo i gledamo jedno atipično Svjetsko prvenstvo gdje nema publike, koje se igra u posebnim uvjetima, s maskama, bez maski, s puno testiranja. Ekipe su izolirane, je li to puno utjecalo... I sam izbornik i igrači su svjesni da smo mi kvalitetnija reprezentacija od Japana, ali na kraju cijele priče možemo biti zadovoljni s ovim bodom. Da smo i izgubili, ne bi ni tad bilo razloga panici jer ima puno mjesta za popravak."

Japan ima sjajnog izbornika

Možemo li ići tragom da Japance vodi jedan vrhunski stručnjak Dagur Sigurdsson, koji je vodio Njemačku i bio s njom prvak Europe?

"On radi već s njima tri godine i sigurno im je dao određeni štih i ozbiljnost. Sama njegova pojava i plaća, sve je to unaprijedilo i oni se pripremaju sad za Olimpijske igre u Tokiju. Ipak, igrači su ti koji vuku glavne crte na samom terenu, oni su odigrali jednu sjajnu utakmicu, nisu respektirali Hrvatsku i svih 60 minuta su prikazali jedan dobar rukomet. Gledao sam utakmicu Katar - Angola i mogu reći da Japanci ne zaostaju nimalo za te dvije reprezentacije. Dapače, mislim da Japan može dobiti te obje utakmice."

Katar i Angola su ekipe iz naše skupine. Čeka li nas težak posao s njima?

"Ovakav pristup sigurno nećemo imati, uozbiljit ćemo se i izvući pouke iz ove utakmice. Mi smo apsolutni favoriti u našoj skupini, a zajedno s Danskom bit ćemo i u onoj drugoj. Očekujem pobjede protiv Katara i Angole, normalno je to očekivati."

Je li remi s Japanom najava nečeg dobrog ili lošeg na SP-u?

Ukupno glasova:

U skupini B je utakmica Španjolska - Brazil završila identičnim rezultatom kao i Hrvatska - Japan 29:29.

"Iznenađenje svakako, samo što ne možemo staviti u istu rečenicu reprezentacije Japana i Brazila, ipak su Brazilci puno ozbiljnija ekipa, to ne ide u isti koš."

Pogled na druge skupine - jesu li ispred nas Norvežani, Francuzi, Španjolci?

"I prije Svjetskog prvenstva i prije ove utakmice sam mislio isto - da smo u najužem krugu favorita za zlatnu medalju. Jer, kad hrvatska reprezentacija izađe na teren sa svom kvalitetom koju ima, da je bilo koja druga reprezentacija na drugoj strani, mora osjetiti strah. Ja sam čvrsto uvjeren da mi imamo kvalitetu da dođemo do samog kraja, to je polufinale, a tad odlučuju nijanse."

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider