Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE JE NA HORVATU

Hrvatskoj treba ''ubojica'' s devet metara: Zašto najbolji hrvatski šuter nema mjesta u reprezentaciji?

Je li vrijeme za promjene?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija 15. mjestom na Svjetskom rukometnom prvenstvu iznenadila je sve, a i sami hrvatski rukometaši su razočarani rezultatom kojeg moraju što prije zaboraviti.

Izabranici Line Červara u Egiptu su igrali solidnu obranu, ali ne na očekivanoj razini koja se traži za medalju, dok je napad bio grozan i bez ideje. Duvnjak i Karačić su pokušavali nešto na individualnu moć, ali dalje od toga nije išlo. Hrvatski napad je bio pročitan i bez prave akcije na gol protivnika.

Od toliko vanjskih igrača koje hrvatska posjeduje Ivan Čupić i Zlatko Horvat su u panici morali izvlačiti Hrvatsku na desnom vanjskom. Čupić uopće nije loše odigrao na toj poziciji, ali u ozbiljnoj reprezentaciji koja cilja na uspjeh na Olimpijskim igrama ne smiju krila igrati ulogu vanjskog igrača.

gol expired Iz Hajduka odlazi Bassel Jradi? Na Poljud je već stigla ponuda za njega divider

Za nešto više od mjesec dana Hrvatsku očekuje kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Hrvatska pod vodstvom novog izbornika Hrvoja Horvata mora osvojiti jedno od prva dva mjesta u teškoj skupini s domaćinom Francuskom, Portugalom i Tunisom.

Hrvoje Horvat ima težak zadatak, mora izboriti Olimpijske igre, ali i probuditi momčad nakon lošeg rezultata koji se ne pamti 19 godina.

Horvat je najavio i neke promjene, kojih prema njegovim riječima neće biti puno, ali mora dobro razmisliti kome će se zahvaliti, a koja nova imena će pozvati u borbu za Tokio.

gol expired Lovro Majer pred transferom karijere: Bivši europski prvak poslao milijunsku ponudu, Dinamo mora odlučiti divider

Hrvatski vanjski igrači nisu odigrali na razini koja se traži za medalju na velikim natjecanjima. Marko Mamić je vukao, ali i puno se trošio igrama u oba smjera. Ivan Martinović je pokazao da će biti veliki igrač, ali nije dobio minuta koliko je trebao pored Luke Šebetića koji je zabio samo šest golova na prvenstvu i odigrao za zaborav, a kao njegova zamjena ističe se Šime Ivić koji igra u sjajnoj formi i jedan je od najboljih strijelaca Bundeslige na svojoj poziciji, ali eto, Hrvatskoj ne treba.

Gdje je najbolji hrvatski šuter od ere Lackovića?

Kroz reprezentaciju je prošlo puno ''novih Lackovića'', ali samo jedan se s pravom može nazivati novim Blaženkom Lackovićem. Riječ je o Stipi Mandaliniću, koji se od 2018. nije pojavio u reprezentaciji koja muku muči s vanjskim šutem. Mandalinić je zbog navodnih nesuglasica s Linom Červarom potjeran iz reprezentacije na Euru u Hrvatskoj. Očigledno je da ga je Červar bojkotirao, ali Horvat za tim nema razloga.

''Smatram da sam krivo optužen jer nisam uputio nijednu ružnu riječ prema treneru, što smo i ustvrdili na grupnom sastanku nakon utakmice. Držim da se ovaj nesporazum, zbog kojeg mi se direktor reprezentacije ispričao na sastanku mogao riješiti na puno mirniji način te nije bilo potrebno optužiti me bez prethodnog razgovora. Moja je savjest čista. Najbitnije mi je da cijela reprezentativna obitelj zna istinu'', rekao je Mandalinić nakon sporne odluke prije tri godine.

Mandalinić je nekoliko sezone proveo u Bundesligi, mučio se i s ozljedom pa je ispao iz optimalne forme, ali vratio se na veliku scenu dobrim igrama u makedonskom Eurofarmu.

Hrvatskoj pod hitno treba ''ubojica'' s devet metara koja će izvlačiti Hrvatsku s lijevog vanjskom u najbitnijim trenucima.

Je li konačno vrijeme došlo da najbolji hrvatski šuter zaigra za Hrvatsku? Sve je na izborniku Horvatu. Stipe vjerojatno čeka kao zapeta puška, a i san mu je ponovno zaigrati na najvećem sportskom događaju na svijetu.

Ne treba zaboraviti ni Ivana Sliškovića koji se nakon bolesti vratio rukometu i igra u Portu, a tko će igrati na Olimpijskom turniru izbornik bi trebao uskoro objaviti.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider