Rukomet 2021
SPORTOVI
Rukomet 2021
ovo već postaje epidemija

Danska u problemima uoči Hrvatske: Najveća zvijezda prikovana za krevet, a nije jedini nastradao

Koronavirus nije se pokazao kao problem u Egiptu, ali jedna druga bolest postala je noćna mora igrača i izbornika.

Mikkel Hansen (Foto: Afp)

Hrvatski rukometaši imali su problema s crijevnom virozom uoči utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva protiv Argentine, a nisu jedini koje je pogodila takva sudbina.

Isti problem poharao je i reprezentaciju Danske. Izbornik Nikolaj Jacobsen potvrdio problem, a najgore je prošao njihov najbolji igrač Mikkel Hansen.

"Mikkela je gadno pogodilo i samo spava. Znamo da je to rizik ovdje, čujemo da je pogodilo i Hrvatsku. Zato je važno da smo dobili i ne moramo ići punom snagom u utakmicu", rekao je.

Njegova momčad već je osigurala prvo mjesto, a nakon ovih vijesti, vjerojatno neće igrati u punom sastavu. Hansen nije jedini koji "visi" za utakmicu u ponedjeljak.

"Jako čudan dan. Nekoliko reprezentativaca je pogođeno. Madsu Mensahu, Lasseu Anderssonu i Mortenu Olsenu nešto kruli u trbuhu. I meni je nešto čudno. Ne znam je li i mene pogodilo ili sam samo gladan", rekao je.

Švedska rukometna reprezentacija Poznato s kim Hrvatska igra ako prođe: Brutalno razbili opasnog protivnika u okršaju za četvrtfinale

"Vidjet ćemo kako će ići i hoće li navečer ili ujutro pogoditi još nekoga. Lako se proširi, a nemamo pojma otkud dolazi - osim da svi to donekle osjećaju", zaključio je.

Da se radi o najvećem problemu turnira, pokazuje i slučaj slovenskog pivota Blaž Blagotinšek koji je odustao od ključnog nastupa protiv Egipta, dok je pola momčadi Slovenije imalo želučane tegobe.

Hrvatskoj treba pobjeda protiv Danske za prolaz u četvrtfinale. Prije toga Katar mora pobijediti Argentinu.

Što nakon šokantnog poraza od Argentine na Svjetskom rukometnom prvenstvu?

Nastavi čitati

Nastavi čitati