Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
leteći kubanac pomaže kaubojima

Šanse Hrvatske za prolaz sve su veće: Argentinci su mušterije Kataru, imaju šest poraza zaredom

Iako su mnogi klonuli nakon poraza Hrvatske od Argentine, šanse za prolaz Kauboja i dalje su vrlo realne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je protiv Argentine u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva i našla se u situaciji da više ne odlučuje sama o svojoj sudbini kada je plasman u četvrtfinale u pitanju.

Lino Červar je nakon utakmice dao ostavku na klupi hrvatske reprezentacije iako Hrvatska ima velike šanse za četvrtfinale. Razlog tome je jedan igrač kojeg je Katar aktivirao za posljednje dvije utakmice u skupini te povijest međusobnih okršaja Argentine i Katara.

Kao što smo već rekli, Hrvatska više ne ovisi sama o sebi i danas mora navijati za Katar u sudaru s Argentinom. Nadu da bi Katar mogao upisati i sedmu pobjedu zaredom protiv Argentine daje aktiviranje Rafaela Capotea, koji je u prošloj utakmici, prvoj u kojoj je nastupio, postigao devet pogodaka.

Riječ je o Kubancu koji je postao Kataranin uoči Svjetskog prvenstva 2015. godine, na kojem je Katar kao domaćin osvojio srebrnu medalju izgubivši u finalu od Francuske. Lijevi vanjski Capote bio je jedan od nositelja igre te reprezentacije, baš kao i Daniel Šarić te Hamad Madadi, koji su još uvijek u sastavu.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

Osim njih dvojice tu je i aktualni drugi najbolji strijelac prvenstva Frankis Marzo, još jedan ubojiti vanjski šuter zbog kojih će argentinska obrana biti na velikom iskušenju. Uostalom, nisu uspjeli zaustaviti danski napad koji ih je pomeo (31:20).

Povrh svega, Katar ima realne šanse za prolaz ako dobije Argentinu jer u tom slučaju aktualni svjetski prvak Danska mora pobijediti nas. Međutim, crijevna viroza pokosila je Dance i navodno su ostali bez polovice momčadi, uključujući i nositelja igre Mikkela Hansena.

Kada su međusobni okršaji u pitanju, Katar je uzimao mjeru Argentini u posljednjih šest dvoboja, i to tri puta na velikim natjecanjima te tri puta u prijateljskim ogledima.

Katar je na Olimpijskim igrama 2016. godine slavio 22:18, zatim 2017. godine na Svjetskom prvenstvu 21:17 te još jednom na svjetskoj smotri dvije godine kasnije 26:25. Posljednju prijateljsku igrali su prije svega mjesec dana i tada je Katar slavio 24:22.

Nakon svega što smo naveli: Zašto ne vjerovati?

gol expired Danska u problemima uoči Hrvatske: Najveća zvijezda prikovana za krevet, a nije jedini nastradao divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider