Tenis
SPORTOVI
Tenis
prijenos u 110 država

Zadar se priprema za spektakl koji će obići svijet: Đoković i brojne druge zvijezde stižu na prekrasno zdanje

Nakon dva Davis Cupa u Zadru će se ponovno igrati vrhunski tenis. Sljedećeg vikenda Adria Tour, teniski turnir čiji je inicijator prvi reket svijeta Novak Đoković, igra se u Dalmaciji. Suorganizator turnira je Hrvatski teniski savez, a dio prikupljenih sredstava namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu.

Zadarski Višnjik posljednjih je dana gradilište. Montiraju se tribine, poravnava teren, jer sitno se broji do teniskog megaspektakla u koji će biti uprte oči cijeloga svijeta.

''Dovoljno je reći da će ovaj prijenos iz grada Zadra ići u 110 zemalja svijeta'', rekao je Denis Karlović, direktor SC-a Višnjik.

No, koliko će ljudi uživo gledati teniske majstorije, odlučit će epidemiolozi. Gledalište ima devet tisuća mjesta. Kako sada stvari stoje, zbog epidemioloških mjera, moći će se sjediti na svakoj trećoj sjedalici. Sretnici koji kupe ulaznice, koje su u prodaji od sinoć, na ovom terenu, moći će gledati Novaka Đokovića!
Prvi reket svijeta svakako je mamac za publiku.

Đoković dovodi zvijezde u Zadar

Nitko ne zna hoće li ove godine moći gledati Novaka Đokovića uživo, osim nas. Mi znamo da možemo, za ostale turnire još nitko nije siguran, mi znamo da ćemo gledat par dana Novaka uživo u Zadru'', rekao je Lovre Rončević iz teniskog kluba Zadar 08.

gol expired Gorica se uvjerljivo obračunala s Interom divider

Novak Đoković je ''spiritus movens" Adria Toura. Pa se osim na terenu, teniski virtuoz, znoji i zbog organizacije turnira.

''Ja sa svoje strane isto pokušavam da budem na raspolaganju, kad završim s treninzima, sa mojim obavezama, onda sam na raspolaganju. Zovem igrače, menadžere, sponzore i tako dalje. I pomaže. Ima puno izazova, ali da je sve idealno, ne bi bilo interesantno'', rekao je.

gol expired Prelijepa Rumunjka ipak ne dolazi u Hrvatsku? Dobila tešku kaznu zbog dopingiranja na Instagramu divider

Turnir će se igrati u četiri države i pet gradova. Počinje ovoga vikenda u Beogradu, a Zadar i Hrvatska će se na svjetsku tenisku mapu ucrtati 19. lipnja!

Mlade zadarske teniske nade moći će vidjeti svoje idole na djelu

''Ne znam kada ćemo mi, pričam o Zadru i Hrvatskoj, imati priliku vidjeti prvog igrača svijeta. Njegov raspored ne dozvoljava to i teško je to uklopiti. Ja sam kao direktor, ajde stavili su me da imam tu titulu, sam presretan, mislim da će to bit jedan spektakl.''

gol expired Dinamo prodao velikog talenta: Njegov početak bio je težak, probio se obilaznim putem divider

Kako napreduju pripreme za spektakl, svakodnevno promatraju i mlade zadarske teniske nade! I već imaju plan

''Mislim da ću ga samo pitat za potpis i sliku'', kaže mlada zadarska teniska nada Aleksandra Kardum. No, ima i onih koje prvo mjesto na ATP ljestvici ne impresionira.

''Dominic Thiem i Rafael Nadal. Novok Đoković? Ne'', rekao je mali tenisač Jakov Maričić.

Srećom, Jakov će i u Zadru gledati Dominica Thiema. Ali i Marina Čilića, Bornu Ćorića i brojne druge svjetske zvijezde. A svjetska je ovo prilika i da se, još jednom, za Zadar i Hrvatsku nadaleko čuje!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider