Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajno mu ide

Dinamo prodao velikog talenta: Njegov početak bio je težak, probio se obilaznim putem

Pojavio se kao mladi dragulj, ali ipak se morao dokazati na drugim destinacijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Adrian Šemper, 22-godišnji vratar ponikao u Dinamu, postat će članom Chievo Verone, koja je otkupila njegov ugovor od Dinama za 1,5 milijuna eura. S Chievom je potpisao do 2024.

Šemper je posljednje dvije sezone na posudbi u Chievu. U prvoj, koju su proveli u prvoj ligi, odigrao je sedam utakmica, a u drugoj se izborio za poziciju prvog vratara.

Odigrao je 25 utakmica u Serie B i osam puta sačuvao mrežu netaknutom. Primio je 24 gola.

gol expired Lovren pohvalio Salaha zbog lijepe geste, pa se našalio: "Plati kavu bar jednom" divider

Šemper se pojavio na Dinamovim vratima kao 18-godišnjak i veliki talent, ali njegov početak nije bio baš iz snova. U Dinamu su ga odmah gurnuli u vatru, branio je u Ligi prvaka u sezoni 2016./2017. u kojoj je Dinamo osvojio nula bodova uz gol-razliku 0:15.

Šemper je primio sedam golova u prve dvije utakmice s Lyonom i Juventusom, nakon čega je gol preuzeo Dominik Livaković koji do danas nije ispustio poziciju među Dinamovim vratnicama.

gol expired Ibrahimović žestoko oprao direktora koji je potjerao Bobana: "Ovo više nije Milan kakav poznajem!" divider

Šempera je čekao put u Lokomotivu, pa zatim u Italiju u kojoj pokazuje zašto je svojevremeno nosio status Dinamova dragulja. Chievo trenutačno drži osmu poziciju u Serie B koja vodi u play-off za prvu ligu.

Službena stranica Chieva opisala je Šempera kao "vratara koji proživljava sjajnu godinu", dok je hrvatski vratar poručio "da je sretan i da jedva čeka ponovno stati na gol." Chievo sezonu nastavlja 21. lipnja protiv Crotonea.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider