Tenis
SPORTOVI
Tenis
prava ikona

Na ATP Umag stiže veliko ime: Slavni Švicarac potvrdio svoj dolazak

Stanislav Wawrinka ovog ljeta stiže na ATP turnir u Umag.

Stanislav Wawrinka (Foto: Afp)

Švicarski tenisač, 38-godišnji Stan Wawrinka nakon 16 godina ponovno će zaigrati na ATP turniru Croatia Openu u Umagu, koji će se ove godine održati od 21. do 30. srpnja.

Wawrinka je svoj prvi od ukupno 16 naslova u karijeri osvojio upravo u Umagu 2006. godine kada je u finalu svladao Novaka Đokovića, a godinu potom prilikom obrane naslova izgubio je u 1. kolu od Carlosa Moye.

Hrvatski navijači Tisuće Hrvata stižu u Rotterdam, ali Vatreni nisu jedini za koje će navijati tog vikenda divider

Kasnije tijekom karijere Wawrinka je osvojio tri grand slam naslova, Australian Open 2014., Roland Garros 2015. i US Open 2016., s Rogerom Federerom osvojio je olimpijsko zlato u paru 2008. u Pekingu, a 2014. je sa Švicarskom osvojio i Davis Cup. Najbolji plasman na ATP ljestvici bilo mu je treće mjesto, dok trenutačno drži 84. poziciju.

"Stan je jedan od rijetkih koji je uspio zaprijetiti velikoj trojci - Đokoviću, Nadalu i Federeru, u njihovim najboljim godinama. Fanovi ga zbog njegove jedinstvene igre, posebice jedinstvenog jednoručnog bekenda, naprosto obožavaju. Drago nam je da se, nakon toliko godina, vraća u Umag, a s nedavne dvije Top 10 pobjede dokazao je da se vraća u formu pa gledatelji u Stella Marisu mogu očekivati spektakl", rekao je direktor umaškog turnira Tomislav Poljak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider