Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno, bili tići!

Hajduk ide u Švicarsku još jednom ispisati povijest: Uz 10-ak tisuća navijača šanse rastu

Nakon sjajnih pobjeda nad Šahtarom, Manchester Cityjem i dortmundskom Borussijom, juniore Hajduka ovoga tjedna čeka turnir generacije - putuju u Ženevu na Final Four juniorske Lige prvaka. U petak ih u polufinalu čeka talijanski Milan, a trener Budimir i igrači ne skrivaju ambicije te najavljuju pohod na titulu.

Prije točno mjesec dana Bili tići osjetili su kako je to kad Splitu doneseš nešto veliko. Suze je po povratku iz Dortmunda jedva skrivao trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir. A sada je pred njim i njegovim igračima turnir života.

"Osjećamo se ispunjeno, jedva čekamo tu utakmicu, pripremamo se za to, treniramo za to i jedva čekamo istrčati u Ženevi pred dosta naših navijača i pokušati pobijediti, naravno", kaže Mate Antunović, prvi napadač ove ekipe.

Centarfor Antunović: "Ne bojimo se nikoga!"

Prva prepreka na Final Fouru juniorske Lige prvaka Hajduku će biti talijanski Milan. Drugi polufinalni par čine portugalski Sporting i nizozemski AZ. Iako im u Primaveri ne cvatu ruže i tek su 13. momčad prvenstva, Milanisti su na putu do polufinala Lige prvaka izbacili madridski Atletico.

"Odlična ekipa, čim su tu među četiri u polufinalu, znači da nemaju puno loših strana. Bit će teško, neće biti lagano, ali svatko je pobjediv, ne bojimo se nikoga", poručuje Antunović.

Trener Budimir htio je istaknuti jedan kuriozitet.

"Zapanjilo me protiv Cityja, niti jedan njihov igrač nije rođen u Manchesteru. Isto, Milan pun internacionalaca, Borussia Dortmund... Mi smo tu onako romantičari, he-he, i super je da smo došli tu i super je što UEFA to tako prati, velika stvar za cijeli klub, grad i hrvatski nogomet."

Budimir podsjetio na Hajdukov recept tijekom povijesti

Prepoznala je to i UEFA, koja sutra stiže u Split napraviti mini dokumentarac o mladosti Hajduka. Jedna od glavnih zvijezda u njemu bit će Luka Vušković, koji je, kao i Rokas Pukštas, iz prve momčadi posuđen za Final Four.

"Kroz povijest je Hajduk uvijek bio najbolji kad je imao većinu igrača iz svoje nogometne škole, plus tri-četiri jaka pojačanja. Slažem se s vama da bi trebali mladi kvalitetni igrači biti ti koji će biti nositelji kvalitete u Hajduka", naglasio je Budimir.

Hajduk u četvrtak ujutro putuje u Ženevu, gdje će u popodnevnim satima odraditi još jedan trening. Utakmica generacije s Milanom na rasporedu je u petak u 18:00.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan upitao je trenera Budimira imaju li u svlačionici neki poseban ritual, nekakvo praznovjerje.

"Imamo, ali ostavili bismo to za sebe, ne bismo da to izađe vani. Samo da upali na kraju, nadamo se", odgovorio je mladi stručnjak na klupi Hajdukovih juniora.

Uz oko deset tisuća navijača, koliko ih stiže u Ženevu, šanse da upali itekako rastu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider