Tenis
SPORTOVI
Tenis
GLEDAJTE UŽIVO

Svjetsko ekipno i pojedinačno prvenstvo veterana: U Umag stiže više od 1000 teniskih super seniora

U dva tjedna koliko će prvenstvo trajati, posjetitelji će moći gledati nastup 121 ekipe, a na individualnom natjecanju oko 500 igrača iz 40 zemalja svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od 1000 teniskih veterana iz cijelog svijeta sljedeći će tjedan sudjelovati na 2015 Super-Seniors World Team & Individual Championships, svjetskom prvenstvu tenisača starijih od 65 godina. Ovo veliko natjecanje, najznačajnije nakon ATP turnira u Umagu, okuplja najbolje tenisačice i tenisače u četiri dobne podskupine, a mečevi će se igrati paralelno na čak 61 teniskom terenu.

U ekipnom dijelu natjecanja od 21. do 26. rujna očekuje se nastup oko 121 reprezentacija iz cijelog svijeta (oko 500 igrača iz 40 zemalja), a u pojedinačnom natjecanju od 27. rujna do 4. listopada oko 500 igrača. Najviše mečeva igrat će se na 13 terena centra Stella Maris te na 20 terena Umag Tennis akademije i Istraturistova turističkog naselja Polynesia, dok će dodatni tereni biti pripremljeni u teniskim centrima Umag (6 terena), Punta (8 terena), Jezero (3 terena) i Park (6 terena). Također, sve će mečeve biti moguće pratiti uživo putem live streama na web stranicama Hrvatskog teniskog saveza veterana.

Da bi sve funkcioniralo bez zastoja, kako se i očekuje na ovako zahtjevnim sportskim događanjima, brine se ekipa predvođena Petrom Mirićem, predsjednikom Hrvatskog teniskog saveza veterana, koji će na SP-u obavljati dužnosti predsjednika Organizacijskog odbora i direktora natjecanja.

''Ovo nije prvi put da je Istra domaćin ovako velikog događaja. Prije tri godine već smo se dokazali kao domaćini velikog seniorskog teniskog turnira, zadovoljili smo očekivanja ITF-a, partnera i igrača i zato vjerujemo kako ćemo i ove godine biti jednako uspješni. U organizaciju je uključeno ukupno stotinjak ljudi i svi imamo isti cilj'', učiniti sve što možemo da bi sve funkcioniralo besprijekorno”, istaknuo je Petar Mirić na konferenciji za medije u Umagu.

Hrvatsku će na ekipnom Svjetskom prvenstvu zastupati četiri muške ekipe u četiri kategorije, koje će predvoditi kapetani, proslavljeni igrači Nikica Nadali i Kamilo Keretić. Uzbudljivo će biti i u pojedinačnoj konkurenciji, u kojoj se natječe veliki broj jakih igrača i igračica koji su nastupali na ATP i WTA turnirima, u reprezentativnim natjecanjima i na Grand Slam turnirima, kao što su, primjerice, Heidi Eisterlehner, Karry Ballard, Peter Pokorny, King Van Nostrand i mnogi drugi.

''Istraturist već dugo ulaže značajna sredstva u razvoj svoje sportske ponude, posebno kada je riječ o tenisu. Povećavamo broj teniskih terena, ali i podižemo kvalitetu, a smještajni kapaciteti kojima raspolažemo omogućuju nam da na najvišoj razini ugostimo sve sudionike i ovako velikih natjecanja koja nam ne samo produžuju sezonu, već i učvršćuju naš ugled kao svjetske sportsko-turističke destinacije'', rekao je Ronald Korotaj, direktor Istraturista.

''Čast mi je što je ITF prepoznao Umag kao destinaciju izvrsnosti, vrijednu održavanja ovih teniskih manifestacija. Umag kao multikulturalno i multietničko središte bit će zasigurno idealni domaćin ovako velikog broja sudionika, preko 1000 tenisača, iz čak četrdeset zemalja svijeta. Siguran sam da će sudionicima turnira Umag ostati u lijepom sjećanju te da ćemo već u skoroj budućnosti imati čast sresti ih u našem gradu i u privatnom aranžmanu'', izjavio je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.

Umag će sljedeće godine u svibnju biti domaćin još jednog svjetskog prvenstva, ovaj put u kategoriji Young-Seniora (35-45 godina), a Hrvatski tenis savez i Hrvatski teniski savez veterana nadaju se da će Umag dobiti i organizaciju sljedećih svjetskih prvenstva sve do 2020. godine.

Sve aktualnosti pratite na službenoj Facebook stranici turnira, a prijenos uživo na www.htsv.hr/live-stream.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider