Američka skijašica Mikaela Shiffrin postala je na jedan dan ono o čemu mnogi sanjaju - novinarka koja intervjuira Rogera Federera. Dogodilo se to u Ženevi dan uoči početka Laver Cupa, sada već tradicionalnog turnira između ekipa Europe i Svijeta.

Jedno od najzanimljivijih pitanja bilo je vezano za posljednje suze velikog šampiona, a odgovor nije nikoga iznenadio, ali je isto tako malo koga ostavio ravnodušnim.

"Posljednji put sam plakao prije dva mjeseca u Wimbledonu. Na terenu i tijekom ceremonije dodjele trofeja sam suzdržao suze. Bio sam na granici. No čim sam sjeo u svlačionici, na prvi komentar meni bliskih ljudi, slomio sam se. Pobjeglo je nešto suza", otkrio je Federer, koji je u finalu protiv Novaka Đokovića imao dvije vezane meč-lopte na svom servisu, ali nije izdržao.

Drugo prilično zanimljivo pitanje bilo je vezano za njegovo pijanstvo.

"Volim proslaviti veliku pobjedu čašom šampanjca. Jednom sam se napio. Dogodilo se to nakon što sam osvojio US Open. Trebala su mi tri i pol dana da se oporavim. Sjećam se svega. Već smo bili dosta popili, bar se zatvarao, pa smo naručili više pića za kasnije. Nakon određenog vremena shvatili smo da smo ipak pretjerali", kazao je Čarobnjak iz Basela.

Spomenimo i da je u Ženevi Federer ponovno bio suočen s pitanjem koje mu postavljaju nakon gotovo svakog turnira.

* Mirovina?

"Ne znam gdje je kraj. Namjeravam igrati Wimbledon iduće sezone. Imam isplaniran kalendar devet mjeseci unaprijed. Želim igrati i nakon Wimbledona i ne znam gdje je i kada kraj."