Tenis
SPORTOVI
Tenis
zaradio rijetku "kvrgu"

Prije točno 21 godinu Federer je debitirao je na Grand Slamu: Uzeo je prvi set, a onda dobio lekciju

Prije 21 godinu Roger Federer prvi je put zaigrao u glavnom ždrijebu jednog Grand Slam turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije točno 21 godinu 17-godišnji Roger Federer pojavio se u glavnom ždrijebu jednog od četiriju Grand Slam turnira!

Švicarac je za pariški Roland Garros dobio pozivnicu organizatora te je prvi put u svojoj karijeri zaigrao u glavnom ždrijebu jednog od četiriju najvećih turnira.

gol expired Čudo u Istanbulu: 15 godina navijači Milana gledaju startne postave i još uvijek ne vjeruju da se to dogodilo divider

Ždrijeb mu nije bio naklonjen, pa je u 1. kolu za suparnika dobio 3. nositelja - Patricka Raftera. Federer je dobio prvi set sa 7:5, no nakon toga je u iduća tri seta sakupio svega pet gemova. Izgubio je sa 6:3, 6:0, 6:2 preostala tri seta.

Turnir je osvojio Andre Agassi, koji je u finalu slavio protiv nepostavljenog Ukrajinca Andrija Medvjedeva.

gol expired McGregor dobio neočekivanu ponudu za novu titulu prvaka: "Dođi tatici. Obećao je da te neće rušiti" divider

Već iduće godine Federer je dogurao do 4. kola Roland Garrosa, a godinu kasnije i do svog prvog četvrtfinala. Čekao je do 2009. godine da prvi i jedini put u karijeri osvojio trofej na pariškoj zemlji, na kojoj je vladar neponovljivi Rafael Nadal.

Od debija na Grand Slam turniru 25. svibnja 1999. godine pa sve do danas Federer je osvojio nestvarnih 20 Grand Slam naslova, čak osam na travi Wimbledona. Osvojio je 103 ATP turnira te upisao 1242 pobjede.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider