Tenis
SPORTOVI
Tenis
progovorio i o mirovini

Nadal "sastavio" idealnog tenisača u kojem Hrvat čini jedan od važnijih segmenata igre

Rafael Nadal uvrstio je servis Ive Karlovića kao najbolji na svijetu.

Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rafael Nadal otkazao je ATP Masters 1000 turnir u Šangaju zbog ozljede lijeve podlaktice, zbog koje se uostalom i povukao s posljednjeg dana Laver Cupa u Ženevi. U fazi rehabilitacije i odmora nakon osvojenog US Opena, Nadal je u razgovoru s medijima otkrio kako bi izgledao njegov idealni tenisač.

Španjolac je od nekoliko igrača, koji briljiraju u određenim segmentima igre, napravio po svome mišljenje idealnog tenisača. Među tih nekoliko igrača uvrstio je i Hrvata.

Đoković i Iori (Screenshot) Đoković upoznao svog najotkačenijeg obožavatelja: Govori srpski, jede 100 ćevapa dnevno i želi biti kao Nole divider

"Najbolji servis ima vjerojatno Ivo Karlović. Najbolji forehand Roger Federer, a backhand Novak Đoković, koji ujedno ima i najbolji retern. Najbrži tenisač je Gael Monfils, dok smo mentalno najjači Roger, Novak i ja."

Iako je trenutačno ozljeđen, 33-godišnji Rafa Nadal do kraja svoje karijere ima samo jednu želju.

Hrvatski navijači na Poljudu (Milan Sabic/PIXSELL) VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže! divider

"Najvažnije je da budem zdrav. Razmišljam pozitivno i to me tjera da igram najbolje, a kada pobjeđujem ili gubim, jednostavno to prihvatim kao sastavni dio sporta. Nakon što se povučem, ostat ću blizu tenisa. Radit ću u svojoj akademiji na Mallorci, koja mi je najvažnija."

Nadal je trenutačno drugi tenisač svijeta i već je u Šangaju mogao preteći Novaka Đokovića na prvom mjestu ATP ljestvice. No to će očito morati još malo pričekati.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Real ima ozbiljnih problema: Unatoč prvom mjestu, postoji sumnja u igrače i klub ide u akciju divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider