Tenis
SPORTOVI
Tenis
Održan ždrijeb

Hrvati saznali suparnike na startu Wimbledona, Đoković započinje obranu naslova protiv Argentinca

Održan je ždrijeb u pojedinačnoj konkurenciji ovogodišnjeg Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira u godini, koji starta u ponedjeljak 3. srpnja.

Wimbledon (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji u Wimbledon nije došao s dobrom formom na travi, igrat će u prvom kolu protiv Argentinca Guida Pelle. Ćorić je 13. nositelj, a ukoliko pobijedi igrat će protiv Francuza ili Bonzija ili kvalifikanta Mayota. U karijeri su Ćorić i Pella igrali dva puta, a rezultat je 1-1.

Borna Gojo u prvom dvoboju za suparnika ima njemačkog kvalifikanta Maximiliana Marterera, 169. igrača s ATP ljestvice koji je prošao kvalifikacije na londonskoj travi. Gojo će po drugi put igrati u glavnom turniru nekog Grand Slam turnira nakon prošle godine i Roland Garrosa.

Carlos Alcaraz i Novak Đoković Najbolji tenisač svijeta odabrao svoju idealnu nogometnu postavu: Modrića nije mogao zaobići divider

Alcarazu Francuz, Noletu Argentinac

Prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz na startu će igrati protiv Francuza Jeremyja Chardyja, tenisača koji je vrlo malo igrao posljednjih godina, dok će Novak Đoković, branitelj naslova u All England Clubu, na startu igrati protiv Argentinca Cachina.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić na startu Wimbledona će igrati protiv Kineskinje Shuai Zhang, 37. igračice s WTA ljestvice. Njih su dvije čak šest puta igrale međusobno u karijeri i Kineskinja vodi 4-2. U posljednjih pet godina odigrale su samo jedan meč i tada je slavila Zhang, u Tallinnu, sa 6-2, 6-4. U drugom kolu Vekić čeka bolju iz susreta Amerikanke Stephens i Šveđanke Peterson.

Donna Vekić Donna Vekić skočila na WTA ljestvici, na Wimbledonu će loviti ranking karijere divider

Martić u dijelu ždrijeba gdje je prva tenisačica svijeta

Petra Martić dobila je za suparnicu češku tenisačicu Lindu Fruhvirtovu, mladu 18-godišnjakinju koja se nalazi na 49. mjestu WTA ljestvice. U karijeri su jednom igrale međusobno te je Martić pobijedila u Monastiru prošle godine 6-2, 7-5.

Prva igračica svijeta Iga Šwiatek, u čijem se dijelu ždrijeba nalazi Petra Martić, na startu će igrati protiv Kineskinje Lin Zhu, dok je prva prepreka braniteljice prošlogodišnjeg wimbledonskog naslova Jelene Ribakine američka tenisačica Shelby Rogers.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider