Tenis
SPORTOVI
Tenis
IMA ODLIČNU GODINU

Donna Vekić skočila na WTA ljestvici, na Wimbledonu će loviti ranking karijere

Nakon što je prošlog tjedna pala za tri mjesta na WTA ljestvici, Donna Vekić ovog je tjedna to vratila te je ponovno 20. tenisačica svijeta.

Donna Vekić (Foto: Profimedia)

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja je ovaj vikend stigla do finala turnira u Berlinu, napredovala je na najnovijoj WTA ljestvici tri mjesta i sad je 20. tenisačica svijeta.

To je pozicija na kojoj se nalazila i 11. lipnja, prije nego je izgubila bodove tjedan nakon toga.

Petra Martić je ostala na 30. poziciji, dok je Ana Konjuh pala tri mjesta na 156. poziciju. Tara Wurth se popela jedno mjesto na 156. poziciju, a Petra Marčinko je ostala na 195. mjestu.

Na Wimbledonu po ranking karijere

Na vrhu nema promjena. prva je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća je Kazahstanka Elena Rybakina.

Vekić bi na Wimbledonu trebala napasti ranking karijere, što je 19. mjesto, koje je držala krajem 2019. godine. Prošlo godine je u All England Clubu nije bilo bodovanja, pa će joj svaka pobjeda donijeti porast njenog ukupnog broja bodova. 

Ovog se tjedna igraju turniri u Eastbourneu te u Bad Homburgu, gdje je Donna trebala nastupiti, ali je otkazala nakon što je u subotu i nedjelju odigrala čak tri meča. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider