Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Umag

Počeo je ATP Umag: Odigran i jedan hrvatski dvoboj

Odigrani su susreti 1. kola ATP-a u Umagu.

Dino Prižmić (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

Mađarski tenisač Zsombor Piros (ATP - 124.) i jedini preostali hrvatski predstavnik, 17-godišnji Splićanin Dino Prižmić, borit će se za svoje prvo četvrtfinale na ATP Touru, nakon što su obojica na ovogodišnjem izdanju Plava Laguna Croatia Opena ostvarili svoje prve pobjede na toj razini.

Prižmić lovi veliki rezultat

Prižmić (ATP - 287.) je to učinio protiv sugrađanina Duje Ajdukovića na uvjerljiv način (6-1, 6-2), a u utorak je Piros izbacio petog nositelja, Australca Christophera O'Connella (ATP - 68.), svladavši ga sa 6-3, 6-4 u meču odigranom na Grandstandu umaškog teniskog centra Stella Maris, gdje se okupila množica mađarskih turista kako bi navijali za 23-godišnjeg sunarodnjaka.

Milan Borjan Borjan sa Slovanom bolji od Zrinjskog divider

"Osjećaj je odličan. Ovo je jedan od mojih najdražih ATP turnira, iako nisam igrao mnogo puta. Nadam se da će biti više nastupa u budućnosti. Uvjeti su sjajni, publika je bila izvrsna. Ovdje je uvijek mnogo mađarskih navijača. Puno su mi pomogli", rekao je Piros nakon svoje druge uzastopne pobjede protiv O'Connella kojega je pobijedio ove godine i na Challengeru u Splitu na putu prema naslovu pobjednika.

"Ima zemalja u kojima češće igram. Sviđa mi se igrati u Hrvatskoj", rekao je izjavio je mađarski tenisač koji se veseli i sljedećem izazovu.

Protivnik mu je dobro poznat

Bit će to dvoboj dvojice juniorskih Grand Slam pobjednika. Piros je 2017. osvojio Australian Open, a Prižmić je aktualni osvajač Roland Garrosa.

"On je veliki talent. Igrao sam protiv njega prije tri godine, kad mu je bilo 14 godina. Tada je još bio dijete. Od tada je značajno ojačao, njegovi udarci su sada vrlo snažni. Vrlo je opasan, mlad i motiviran igrač. Kad pogledate njegov renking, čini se kao dobra prilika, ali to ništa ne znači. Ovi 17-godišnjaci iz dana u dan igraju sve bolje. Bit će to velika borba, veselim se što ću imati priliku protiv njega igrati na središnjem terenu", kaže Piros koji je dugo čekao na svoju prvu pobjedu na ATP Touru.

Stadion Valenciennes Dragan Šolak postao vlasnik kluba u Francuskoj divider

"Kad sam osvojio juniorski Australian Open i s 18. godina došao do 300. mjesta na svijetu, mislio sam da će se to dogoditi prije. Uvijek sam puno trenirao, ali bilo je dosta neuspješnih godina. Ne mogu vam reći koji je glavni razlog. Naravno, želio sam da se to dogodi prije, ali bolje ikad, nego nikad."

U isto vrijeme je na središnjem terenu sedmi nositelj, Talijan Matteo Arnaldi (ATP - 76.) došao do svoje prve umaške pobjede svladavši nizozemskog kvalifikanta Jespera de Jonga sa 6-3, 6-2. Italija će sigurno imati predstavnika u četvrtfinalu, jer će sljedeći Arnaldijev suparnik biti sunarodnjak Flavio Cobolli (ATP - 148.) koji je u ponedjeljak svladao Marina Čilića sa 6-4, 6-3.

Kasnije po rasporedu u Umagu će snage odmjeriti Husler i Coria te Wawrinka i Mišolić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider