Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalifikacije za Europu

Borjan sa Slovanom bolji od Zrinjskog

Zekić i društvo slavili su 1:0 u Androi. Borjan sačuvao čistu mrežu u porazu Zrinjskog od Slovan Bratislave.

Milan Borjan (Foto: Afp)

U prvom susretu 2. pretkola nogometne Lige prvaka Žalgiris i Galatasaray su u Vilniusu odigrali 2-2.

Domaćin je poveo, turski velikan je okrenuo rezultat, da bi Žagiris u završnici izvukao remi. Zanimljivo, sva četiri gola postignuta su u nastavku.

Žalgiris je poveo u 48. minuti golom Mathiasa Oyewusija, no Galatasaray je okrenuo rezultat golovim Abdulkerima Bardakcija (75) i Halila Dervisoglua (78).

U drugoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Donatas Kazlauskas koji je prilikom proslave skinuo dres i pritom zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Za domaći sastav je cijeli susret igrao bivši član Hajduka Stipe Vučur, dok Tomislav Duka i Petar Mamić nisu nastupili.

Uzvrat je 2. kolovoza u Istanbulu.

U drugom susretu finski HJK je pobijedio norveški Molde sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Topi Keskinen (25).

Uzvratni susret je 2. kolovoza u Moldeu.

Zekićev Partizani slavio

Albanski prvak Partizani, kojeg vodi hrvatski stručnjak Zoran Zekić, porazio je na gostovanju andorski Atletic Club d'Escaldes sa 1-0 u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige.

Albanski prvak je svoj europski put započeo u prvom pretkolu Lige prvaka, međutim nakon ispadanja od bjeloruskog BATE Borisova, preselio je u Konferencijsku ligu.

U prvom susretu 2. pretkola Zekićevi odabranici su na gostovanju pobijedili sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Christian Mba u 53. minuti.

Uzvratni susret je 1. kolovoza u Tirani.

U slučaju prolaza, Partizani će u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz susreta Tre Pennea iz San Marina i latvijske Valmerije.

Sastavi:

Zrinjski izgubio kod kuće

Nakon što je u prvom pretkolu izbacio armenskog prvaka Urartu, Zrinjski protiv Slovana iz Bratislave traži nastavak pobjedničke serije u kvalifikacijama Lige prvaka.

Ove dvije ekipe igrale su i prošle godine, ali u play-offu Konferencijske lige, a Slovan je bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. Slovaci su i ovoga puta bliže prolazu nakon gostujuće pobjede 1-0 izborene golom Sharanija Zubera u 53. minuti.

Zrinjski je nešto bolje otvorio susret, imao je zrelije prilike u prvom poluivremenu, ali nije bilo golova.

Gosti su poveli u nastavku iz prve prave prilike. Lucas Lovat je u 53. minuti ubacio, a Sharani Zuberi zabio glavom. Belgijski sudac Bram Van Driessche je provjeravao situaciju zbog mogućeg prekršaja u napadu, ali je na koncu pokazao na centar.

Zrinjski je u nastavku pokušao izjednačiti, a najbliže golu BiH prvak je bio u 63. minuti, ali je Mario Ćuže loše reagirao.

Za domaći sastav nastupila su osmorica hrvatskih nogometaša. Branio je Marko Marić, Dario Čanađija i Tomislav Kiš su odigrali cijeli susret, Antonio Ivančić i Mario Tičinović su igrali do 64. minute, Matej Senić prvo poluvrijeme, Mario Ćuže do 83. minute kada je umjesto njega u igru ušao Matija Malekinušić.

Za goste je do 67. minute igrao Marko Tolić. Uzvrat je 1. kolovoza u Bratislavi.

Sastavi:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider