Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova investicija

Dragan Šolak postao vlasnik kluba u Francuskoj

Dragan Šolak postao je vlasnik kluba Valenciennes.

Stadion Valenciennes (Foto: Profimedia)

Nakon ulaska u završni sporazum s prethodnim većinskim dioničarima, tvrtka za sportsko ulaganje Sport Republic, sa sjedištem u Londonu, završila je proces povećanja kapitala u nogometnom klubu Valenciennes i postala novi većinski dioničar kluba.

Valenciennes je tako postao treća investicija Sport Republica u neki nogometni klub, uz engleski Southampton i turski Göztepe.

Komentirajući transakciju, izvršni direktor i suosnivač Sport Republica, Rasmus Ankersen, rekao je: “Valenciennes je odličan nogometni klub s mnogo potencijala. Ima bogatu povijest, veliku i lojalnu navijačku bazu, odličan stadion i objekte za treniranje, kao i jednu od najboljih akademija u Francuskoj. Valenciennes nije samo atraktivan klub sam po sebi, već će se i dobro uklopiti u našu grupu. Uzbuđeni smo što ćemo sada krenuti na posao i provesti naše strategije kako bismo ostvarili puni potencijal kluba.”

“Sretni smo što se ova investicija napokon dogodila nakon što smo na njoj dugo radili. Francuski klupski nogomet je u uzletu, a Valenciennes ima sve potrebne karakteristike i infrastrukturu kako bi postao vodeći klub. Bivši vlasnici stvorili su čvrste temelje, a postoji i daljnji potencijal za rast i razvoj. Naporno ćemo raditi i podržavati klub resursima kako bismo to postigli,” rekao je Henrik Kraft, izvršni potpredsjednik i suosnivač Sport Republica.

Bivši većinski dioničar Valenciennesa, Eddy Zdzeich, rekao je: “Nakon dugog razmišljanja o budućnosti našeg kluba, Sport Republic se ubrzo pozicionirao kao najbolji novi većinski vlasnik Valenicennesa. Uvjeren sam da Sport Republic ima sposobnosti omogućiti klubu da nastavi i ubrza svoj razvoj kako bi ostvario najambicioznije ciljeve. Njihova strategija i želja da sudjeluju u lokalnom životu u potpunosti su nas uvjerili u njihovu želju da poštuju povijest našeg kluba, kao i sav rad proteklih godina.

“Bila mi je velika čast i ponosan sam što sam predsjedao ovim klubom, koji je bio toliko važan našem teritoriju, gotovo deset godina, što sam ga štitio i omogućio mu da ima ključne prednosti koje su uvjerile Sport Republic da uloži u Valenciennes. Uskoro ću imati priliku zahvaliti svim divnim ljudima s kojima sam imao veliki užitak raditi. Zauvijek će ostati u mom sjećanju.
“Sport Republicu i, naravno, Valenciennesu, želim sav uspjeh koji zaslužuju. Naprijed VA!”

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider