Tenis
SPORTOVI
Tenis
Javnost je bijesna

Necijepljeni Đoković može nastupiti na Australian Openu, ali ne može ući u državu?

Organizatori Australian Opena izdali su 26 dozvola za nastup, a među njima je i ona Novaka Đokovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo se vremena nagađalo hoće li Novak Đoković nastupiti na Australian Openu zbog strogih pravila u borbi protiv koronavirusa, ali jučer je stigla potvrda da putuje u Melbourne.

Iako nije cijepljen, srpski je tenisač dobio liječničko izuzeće koje mu dopušta nastup na prvom Grand slamu turniru ove godine. Također, prema posljednjim informacijama iz Australije, ukupno je izdano 26 izuzeća, piše BBC.

Organizatori turnira sastavili su vlastiti tim epidemiologa, imunologa i liječnika opće prakse koji mogu izdati ili ne izdati dozvolu tenisačima ili tenisačima za nastup na Australian Openu.

Za to moraju imati dobar razlog, a navodno je Đoković dobio izuzeće na temelju celijakije, odnosno bolesti u kojoj je organizam intolerantan na gluten.

gol expired Ortiz odbio Hrgovića, njegovi promotori već imaju spremno sljedeće ime - mora odlučiti do petka divider

No to je poprilično naljutilo svjetsku javnost, posebno Australce, koji tvrde da srpski tenisač ima povlašten status. Štoviše, vlast tvrdi da nikome neće dopustiti ulazak u državu bez valjane potvrde.

"Iako su država Viktorija i Teniski savez dopustili necijepljenom tenisaču nastup na Australian Openu, vlast je ta koja će provoditi svoje zahtjeve na ulasku u državu", poručila je ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews.

Također, australski premijer Scott Morrison izjavio je u srijedu da će prvi tenisač svijeta Novak Đoković morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući.

"Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza, prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića", kazao je premijer Scott Morrison. On je to izjavio nakon što se je sastao sa predstavnicima australskih država, s kojima je raspravljao o rekordnim brojevima zaraženih koronavirusom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider