Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kreće po 21. grand slam

Iako nije cijepljen, Novak Đoković može nastupiti u Australiji: Evo zašto je dobio dozvolu liječnika

Novak Đoković može nasupiti na Australian Openu jer je dobio liječničko izuzeće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo se vremena nagađalo hoće li Novak Đoković nastupiti na Australian Openu zbog strogih pravila u borbi protiv koronavirusa, ali srpski tenisač danas je potvrdio da putuje u Australiju.

Iako nije cijepljen protiv koronavirusa, Đoković je dobio liječničko izuzeće koje mu dopušta nastup na prvom Grand slam turniru ove sezone, a srpski Kurir otkriva da je izuzeće dobio zbog celijakija.

Radi se o bolesti u kojoj je tijelo intolerantno na gluten koje se nalazi u brašnu i proizvodima u kojim se ono koristi. Zbog toga je Đoković morao promijeniti u potpunosti promijeniti svoju prehranu.

Navodno je srpski tenisač uspio dokazati liječnicima da mu celijakija može izazvati ozbiljne zdrastvene komplikacije ako se cijepi bilo kojim cijepivom protiv koronavirusa.

Zato medicinskim stručnjacima u državi Viktorija, u kojoj je Melbourne i u koju je ulazak zabranjen bez potpune imunizacije ili izuzeća, nije preostalo ništa drugo nego da mu dozvole nastup na prvom Grand Slamu u 2022. i pohod na desetu titulu i rekordan 21. Grand Slam.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider