Tenis
SPORTOVI
Tenis
u utorak počinju

Martić i Vekić na završnom turniru najboljih igračica izvan Top 8: Težak ždrijeb za obje

Petra Martić i Donna Vekić završit će na završnom turniru WTA Elite Trophy, na kojem će nastupiti 10 najbolje rangiranih tenisačica s WTA ljestvice od 9. mjesta nadalje.

Završni turnir u kineskom Zhuhaiju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovaj se tjedan održava WTA Elite Trophy, turnir koji okuplja tenisačice plasirane od 9. do 19. mjesta na WTA ljestvici uz jednu s pozivnicom, a među njima su i dvije Hrvatice - Petra Martić i Donna Vekić.

Tenisačice su podijeljene u četiri skupine po tri, a najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nalazi se u skupini Orchid, gdje su joj suparnice Amerikanka Madison Keys i Kineskinja Saisai Zheng, koja je na turnir došla zahvaljujući pozivnici, dok je Donna Vekić u skupini Azalea zajedno s prvom nositeljicom Nizozemkom Kiki Bertens i Ukrajinkom Dayanom Yestremskom, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak.

Ciro Immobile slavi pogodak (Screenshot) Najsmješnija proslava gola ove godine: U sekundi od junaka do predmeta ismijavanja divider

Prvog dana turnira u utorak na teren će izići Vekić, koja će igrati protiv Bertens, s kojom je do sada igrala šest puta i tri je puta pobjeđivala, ali je u zadnjem susretu na WTA turniru u Pekingu prije nešto više od dva tjedna izgubila. S Yastremskom je Vekić igrala do sada samo jednom i izgubila.

Prva suparnica Martić, koja će na teren izaći u u srijedu, bit će domaća tenisačica Zheng, 40. na WTA ljestvici, s kojom do sada nije igrala ni jednom. Drugu suparnicu u skupini Keys u jedinom međusobnom susretu do sada je pobijedila.

David Seaman na Higburyju (Foto: AFP) Nevjerojatna priča zapalila navijače Arsenala: Čuvena tučnjava, neviđeno pijanstvo i početak kletve divider

Još su dvije skupine Rose i Camelila, a u Cameliji se nalaze Amerikanke Sofia Kenin i Alison Riske te Čehinja Karolina Muchova, dok su u Rose Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, Belgijanka Elise Mertens i Grkinja Maria Sakkari.

Samo pobjednice svake od skupine će se plasirati u polufinale koje je na rasporedu u subotu. Nagradni fond turnira je 2.419.844 dolara i pobjednica može osvojiti 700.000 dolara i 700 bodova.

Cristiano Ronaldo u teretani (Instagram) Procurili mailovi policije u slučaju Ronaldova navodnog silovanja Amerikanke divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider