Tenis
SPORTOVI
Tenis
PODIŽE PRAŠINU

Novak Đoković odao počast ubijenim napadačima na kosovsku policiju

Srpski tenisač Novak Đoković poslao je poruku podrške ubijenim napadačima.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Novi potez Novaka Đokovića podići će popriličnu prašinu. On je na svom Instagram profilu objavio fotografiju iz hrama Svetog Save gdje se održalo odavanje počasti za trojicu Srbina koja su ubijena u sukobu s policijskim snagama na Kosovu.

Njih je međunarodna zajednica označila kao teroriste zbog akcije koju su neuspješno pokušali izvesti u mjestu Banjska.

''Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli'', stoji poruka na fotografiji, a Đoković je to popratio s tri emotikona.

Ubijeni i uhićeni napadači

Prije nekoliko dana na sjeveru Kosova dogodio se veliki incident u kojem je ubijen jedan pripadnik kosovske policije te trojica napadača. Tridesetak teško naoružanih Srba u vojnim uniformama bez oznaka izvršilo je napad na policijsku ophodnju pri čemu je smrtno stradao jedan policajac.

Nakon toga su jake policijske snage okružile napadače, trojicu su usmrtili te nekoliko ranili. Dio napadača je uhićen, a dio je pobjegao u Srbiju.

Srpski predsjednik Vučić je, izrazivši sućut obiteljima svih nastradalih u nedjeljnom sukobu, rekao da iako je ubojstvo albanskog policajca za svaku osudu, za njega kao predsjednika Srbije trojica Srba koji su poginuli u Banjskoj nisu teroristi.

Vlada Srbije proglasila je 27. rujna danom žalosti "zbog tragičnih događaja na Kosovu" zbog čega se ovog vikenda neće igrati derbi između Partizana i Crvene zvezde.

Novak Đoković Novak Đoković (Foto: Instagram Novak Đoković)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider