Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo što je razlog

Crvena zvezda i Partizan neće igrati derbi zbog situacije na Kosovu, ali to je samo izgovor

Utakmica se trebala igrati ove srijede, 27. rujna.

Crvena zvezda - Partizan (Foto: Afp)

Ovog tjedna trebao se igrati veliki derbi između Crvene zvezde i Partizana, ali on je odgođen.

Već u najavi susreta postojala je mogućnost da se derbi neće igrati, ali iz posve drugih razloga. Zvezda se žestoko usprotivila odluci Saveza da utakmicu sudi Srđan Jovanović, trenutačno najbolji srpski sudac, za kojeg pak smatraju da je u nekoliko navrata sudio u korist njihovih protivnika.

Ipak, danas je osvanula vijest da se derbi neće igrati, ali ne zbog suca, već zbog sukoba na Kosovu u kojem su poginula četvorica srpskih napadača i jedan kosovski policajac.

Jude Bellingham Incident u madridskom derbiju diže prašinu: Velikoj zvijezdi Reala pušilo se iz ušiju, evo što je urlao divider

Naime, napadači su upali u jedno selo na sjeveru Kosova te su se sukobili s policijom i zabarikadirali u srpskom manastiru. Policija je uspjela preuzeti kontrolu nad manastirom, a pronađena je ogromna količina oružja. Zasad je poznat identitet trojice napadača, ali još se ne zna tko je četvrti.

Zbog smrti četvorice napadača Vlada Srbije proglasila je Dan žalosti u srijedu 27. rujna, kada se trebao igrati derbi, a u dogovoru s vlastima klubovi su odgodili utakmicu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider