Tenis
SPORTOVI
Tenis
''patnja je mala riječ''

Nadal se vratio nakon katastrofalnog starta u epskom meču koji će se još dugo pamtiti

Branitelj naslova na US Openu i prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal je plasman u polufinale ovog Grand Slam turnira osigurao nakon gotovo pet sati igre.

Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rafael Nadal je u pet setova sa 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4), 7-6 (5) slavio protiv devetog tenisača svijeta Austrijanca Dominica Thiema.

Prvi tenisač svijeta nije uspio dobiti ni gem u prvom setu, a Thiem je servirao i za 2-1 u setovima, ali Španjolac se iz svega uspio vratiti. No tu nije prestala drama koja se nastavila i iduća dva seta. Mnogi su ovaj dvoboj proglasili epskim i jednim od najboljih u ovoj godini.

''Patnja je prava riječ. Velika bitka. Uvjeti su bili teški, puno vlage. Za mene je bio vrlo težak početak, a onda sam nekako pokušao ostati u meču u tom drugom setu. I uspio sam'', rekao je Nadal te nadodao:

''Iskreno, jako mi je žao Dominica. Bliski smo na Touru, on je izvrstan čovjek, odličan igrač i želim mu sve najbolje. Mlad je, ima puno vremena za osvajanje velikih turnira i ima sve. Borac je i ima izvrstan stav, što je najvažnije.''

Španjolac će u polufinalu igrati protiv Argentinca Juana Martina del Potra. Pobjednik US Opena iz 2009. je u četvrtfinalu izbacio Amerikanca Johna Isnera sa 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4), 6-2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider