Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Uskoro se i ženi

Nadal odustao od Mastersa u Šangaju, ali do kraja godine može ''skinuti'' Đokovića

Drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal zbog ozljede će propustiti turnir iz serije Masters 1000 u Šangaju koji počinje u nedjelju, objavili su u petak organizatori turnira.

Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Kao što vjerojatno znate, ozlijedio sam zglob lijeve ruke na Laver kupu i nisam imao dovoljno vremena za oporavak i za treniranje kako bih bio spreman za ovaj sjajni turnir. Nadam se da ću biti ovdje ponovno 2020.", napisao je Nadal organizatorima turnira u Šangaju.

Španjolac koji je u kolovozu osvojio US Open od tada nije igrao na nekom turniru, ali je u rujnu nastupio na Laver kupu u Ženevi. Već je tamo odustao u zadnjem kolu zbog upale zgloba lijeve ruke.

Đoković i Iori (Screenshot) Đoković upoznao svog najotkačenijeg obožavatelja: Govori srpski, jede 100 ćevapa dnevno i želi biti kao Nole divider

Nadal, koji ne mora braniti bodove ove godine na Mastersu u Šangaju gdje nije nastupio ni prošle godine, mogao bi do kraja sezone s broja jedan na ATP ljestvici "skinuti" srpskog tenisača Novaka Đokovića, čija prednost ispred Španjolca trenutačno iznosi 640 bodova.

Osim toga, Nadal bi se trebao oženiti svojom dugogodišnjom zaručnicom Marijom Franciscom Perello na Mallorci 19. listopada, znači nešto manje od tjedan dana nakon završetka Mastersa u Šangaju. Tijekom US Opena 33-godišnji Nadal je izjavio u razgovoru za američku televizijsku postaju ESPN da "nije previše upleten u pripreme za vjenčanje jer ima dosta posla na teniskim terenima".

Rafael Nadal (Foto: AFP) Nadal "sastavio" idealnog tenisača u kojem Hrvat čini jedan od važnijih segmenata igre divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider