Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tko je u pravu?

Menadžer bugarskog tenisača uzvratio na optužbe: Odbrusio Đokovićevu ocu i organizatorima turnira u Zadru

Bugarskog tenisača Grigora Dimitrova neki su označili kao glavnog krivca za prekid turnira Adria Toura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grigor Dimitrov postao je vjerojatno najpoznatiji Bugarin u Hrvatskoj nakon što je zbog njegove zaraze koronavirusom otkazano finale zadarskog turnira Adria Toura.

gol expired Đokovićeva majka nije više mogla šutjeti: "Njima Novak smeta. Prestrašno što rade" divider

Dimitrov je odigrao samo jedan meč protiv također zaraženog Borne Ćorića i brzo izgubio, a nakon toga je napustio turnir i otišao u svoju bazu Monako. Organizatorima je navodno rekao da ga boli lakat, a žalio se i na umor.

Dimitrov je iz Monaka organizatorima javio da je pozitivan netom prije nego što je to objavio na Instagramu, i to nekoliko minuta prije početka finalnog meča turnira u Zadru, što je šokiralo organizatore turnira. Odjeknulo je diljem cijelog svijeta. Na kraju se ispostavilo da je pozitivan i Novak Đoković. On se testirao u Beogradu.

gol expired Jedan od najboljih i najskupljih igrača napustio Dinamo: "Duboki naklon, hvala i sretno!" divider

Neki srpski mediji objavili su da se Dimitrov već po dolasku u Hrvatsku osjećao loše te kako je dvaput odbio testiranje na koronavirus. Za to zasad nema dokaza.

Bugarina su neki označili kao glavnog krivca za prekid turnira. Hrvatski teniski savez u današnjem je priopćenju naveo:

„Strani državljani koji ulaze u RH nisu obvezni podvrći se testiranju na Covid-19 pa tako nisu testirani niti igrači. Hrvatski teniski savez u dobroj je namjeri vjerovao da su igrači koji dolaze na turnir zdravi i da neće ugrožavati svoju okolinu. Nažalost, jedan od igrača nije se osjećao dobro već po dolasku u Zadar, a da pritom nikoga o tome nije obavijestio. Također, igrač nije obavijestio nikoga o tome da je podvrgnut testiranju niti da je pozitivan na novi koronavirus“, stoji, među ostalim, u priopćenju HNS-a.

gol expired HTS našao krivca: "Nažalost, jedan od igrača nije se osjećao dobro već po dolasku u Zadar" divider

Iako nije izrijekom naveo ime tenisača, jasno je da HTS aludira na Dimitrova.

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, glavnog pokretača Adria Toura, izravno je upro prst prema bugarskom tenisaču, optuživši ga da je glavni krivac za nastalu situaciju. Dimitrov je nastupio i na Adria Touru u Beogradu, koji se održao nekoliko dana prije turnira u Zadru, a kamo je došao izravno iz SAD-a. Iz Beograda je nakratko otišao u Bugarsku i potom je došao u Zadar.

Sukus optužbi na račun Dimitrova je taj da se nije testirao na vrijeme; ni prije dolaska u Beograd, a ni prije dolaska u Zadar.

gol expired Liverpoolovi navijači ukrasili Anfield: Redse će dočekati spektakularna kulisa! divider

Na izravne optužbe reagirao je Dimitrov menadžer Georgi Stoimenov, koji se oglasio u bugarskim medijima.

⁠"U vezi s onim što je Srđan Đoković rekao, želim vas obavijestiti o sljedećem: Grigor je sletio izravno u Beograd, nakon tri mjeseca potpune izolacije. Ni u Beogradu, ni kasnije u Zadru (Hrvatska) nije mu ponuđen ili se od njega traži da napravi koronavirusni test“, kazao je i zaključio:

„Organizatori događaja su oni koji su odgovorni za sigurno vođenje događaja (turnira) i za stvaranje pravila koja se moraju pridržavati. Grigor je strogo slijedio sva pravila koja su nametnuli organizatori.“

Đoković na udaru medija zbog koronavirusa


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider