Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napetost u zraku

Liverpoolovi navijači ukrasili Anfield: Redse će dočekati spektakularna kulisa!

Anfield se užurbano priprema za večerašnji ogled Redsa s Crystal Palaceom u 31. kolu Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od ranih jutarnjih sati na Anfieldu se užurbano izvode posljednje priprema za večerašnji ogled Redsa s Crystal Palaceom u 31. kolu Premierlige. Redse će dočekati sjajna kulisa. Najzagriženiji navijači Liverpoola okitili su Kop sa zastavama i transparentima kako bi pokazali privrženost velikom engleskom klubu.

Navijači još uvijek ne smiju na tribine engleskih stadiona, no Liverpoolovi navijači na ovaj način su odlučili iskazati podršku svojoj momčadi na putu ka naslovu prvaka. Također će joj odati počasti za osvajanje šestog naslova prvaka Europe te će se prisjetiti poginulih Liverpoolovih navijača u tragediji na Hillsboroughu.

gol expired Transfer prelijepe Rumunjke na čekanju: Trebala je doći u Hrvatsku, ali... divider

Ukrašavanjem glasovite tribine Liverpoolovi navijači donijet će dašak nadaleko poznate atmosfere koja inače vlada na gotovo svim domaćim utakmicama Redsa, koji su posljednju domaću utakmicu odigrali protiv Atletica 11. ožujka u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Liverpool je na korak od prvog naslova engleskog prvaka nakon 30 godina posta. Dovoljno da se dokuči kakva je „vibra“ u dijelu grada koji navija za Redse. U trenutku kada je postala jasno da će Liverpool biti prvak, očekivala se neviđena ludnica. Međutim, zbog pojave pandemije koronavirusa i uvedenih restrikcija proslava vjerojatno neće dosegnuti povijesne proporcije, no sigurno neće nedostajati emocija.

gol expired Stanić branio Tudora i istaknuo probleme: "Da, Igor je tvrdoglav. Ne radite to svom Hajduku" divider

Navijači Liverpoola već su počeli uređivati pročelje kuća klupskim bojama i kartonskim replikama igrača i menadžera kluba.
Još uvijek je teško povjerovati, ali Liverpool je posljednji put bio prvak Engleske 1990. To mu je bio 18. naslov prvaka, bio je daleko najtrofejniji engleski klub. Arsenal i Everton dijeli su drugo mjesto s devet naslova.

Manchester United tada je s Astonom Villom dijelio tek četvrto mjesto na vječnoj ljestvici. Crveni vragovi imali su samo sedam naslova prvaka. Nisu bili prvaci od 1967. do 1993. No početkom 90-ih započela je crna serija Liverpoola, dok je startala trofejna niska kluba s Old Trafforda. Pod vodstvom Alexa Fergusona Manchester United je osvojio 13 naslova prvaka, a Liverpool nijedan. Dakle, ovo će mu biti 19. naslov prvaka.

gol expired Zbog utakmice Manchester Cityja i Liverpoola mogla bi se dogoditi nova eksplozija korone divider

Iako ima 20 bodova prednosti u odnosu na Manchester City, Liverpool još uvijek nije matematički prvak. Do kraja engleskog prvenstva ostalo je još osam kola. U igri su još 24 boda. Liverpool je u prošlom kolu je u gradskom derbiju s Evertonom na Goodisonu remizirao 0:0, dok je Manchester City demolirao Burnley 5:0. To je razlog zbog čega Liverpool mora još malo pričekati.

Ako Liverpool večeras pobijedi Crystal Palace, a Manchester City sutra ne pobijedi Chelsea u Londonu, Redsi će osigurati naslov. Ako Manchester City slavi protiv Chelseaja, odluka bi mogla pasti u 31. kolu u međusobnom okršaju dvaju vodećih klubova.

gol expired Neostvarena zvijezda Reala otkrila tajne sapunice i što se dogodilo iza scena: ''To nisam nikad doživio'' divider

Derbi bi se trebao odigrati na Etihadu. Međutim, zbog bojazni od masovnog okupljanja Liverpoolovih navijača u okolici stadiona, razmišlja se da se ta utakmica odigra na neutralnom terenu. Odluku će donijeti savjetodavna skupina nakon predstojećeg kola. Možda Liverpool postane prvak već sutra navečer. Vidjet ćemo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider