Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bizarni pad na doping-testu

Transfer prelijepe Rumunjke na čekanju: Trebala je doći u Hrvatsku, ali...

Sve je već bilo dogovoreno, ali onda se ispriječila jedna objava na društvenim mrežama.

Rumunjska rukometašica Sorina Tirca zasad neće pojačati redove hrvatskih prvakinja Podravka Vegete.

Koprivničanke su već bile sve dogovorile s talentiranom i prelijepom Sorinom, ali onda je ona pala na doping-testu i to na prilično bizaran način.

Na Instagramu je objavila da se nalazi na intravenoznoj laserskoj teraptiji, ne znajući da Svjetska antidopinška organizacija (WADA) brani tu metodu zbog činjenice da se ne može otkriti testovima vađenja krvi.

Sporna objava dogodila se prošle jeseni, a Tirci je početkom ovog mjeseca izrečena suspenzija od 20 mjeseci što je transfer stavilo na čekanje.

Nije ona jedina, ostale igračice iz kluba Corona Brašov također su suspendirane, sve na rok od 15 do 20 mjeseci. Kažnjena je (na period od dvije godine) i njena majka Mariana Tirca, danas direktorica tog kluba, a nekoć ponajbolja igračica Podravke i jedna od najzaslužnijih za osvajanje naslova prvaka Europe 1996. godine.

Riječi liječnika daju nadu u sretan rasplet

Upravo je mama Mariana bila ključni poguranac u cijeloj ovoj priči oko dolaska u Koprivnicu, jer je svjesna da bi njezina kćer imala odlične uvjete i Podravka bi joj bila sjajna odskočna daska za neki bogatiji europski klub.

Zasad od toga neće biti ništa, ali nije sve izgubljeno. Naime, liječnik Marius Cipra je izjavio kako je Sorina odbila primiti tu terapiju te je pristala tek nakon ucjena od strane bivšeg predsjednika kluba.

Upravo je to glavni Sorinin argument u žalbi koju je uputila.

Slaven Belupo drži palčeve da žalba uspije

Ako žalba upali, osim Podravka Vegete mogao bi profitirati i nogometni prvoligaš Slaven Belupo jer bi mogao dobiti neočekivano pojačanje. Sa Sorinom Tirca u Koprivnicu bi htio doći i njezin dečko, povremeni rumunjski reprezentativac Gheorghe Grozav.

Riječ je o 29-godišnjem ofenzivu koji može igrati i na krilima i kao prednji vezni te bi zasigurno dao novu kvalitetu Farmaceutima za ozbiljniji rezultat u idućoj sezoni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider