Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje će?

Jedan od najboljih i najskupljih igrača napustio Dinamo: "Duboki naklon, hvala i sretno!"

Švicarski reprezentativac poslije dvije i pol sezone u dresu Modrih napušta Maksimir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još samo nekoliko dana Mario Gavranović bit će igrač Dinama, a onda će, po isteku ugovora, napustiti Maksimir i potražiti novu postaju u svojoj karijeri.

Modri su se na svojoj službenoj stranici oprostili se od švicarskog Hrvata koji je za njih u 88 nastupa postigao 28 zgoditaka otkako je u siječnju 2018. došao iz Rijeke.

"Nakon dvije i pol godine suradnje Gavranović i Dinamo nastavljaju odvojenim putevima i ovom mu prilikom od srca želimo sreću u novim izazovima. I sam je Gavranović od najranijih dana isticao, a svojim igrama, zalaganjem, a naposljetku i učinkom, potvrdio svoju ljubav prema maksimirskom klubu i Dinamo mu na tome iskreno zahvaljuje. U današnjem, nerijetko grubom, naglašeno defenzivnom i taktikama izmučenom nogometu lijepo je vidjeti igrače poteza. A upravo ćemo Marija u Maksimiru pamtiti kao nogometnoga romantika, igrača vica, duha, finte i nadasve kao velikoga dinamovca... Mario, duboki naklon, veliko hvala i sretno", poručili su iz Dinama.

Gavranović, koji će u studenom proslaviti 31. rođendan, još ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Ono što je zasigurno utjecalo na njegov razlaz s Dinamom jest činjenica da je imao vrlo visok ugovor i bio je među dva-tri najplaćenija igrača u svlačionici Modrih, a to je u novonastalim okolnostima prouzročenim pandemijom koronavirusa postalo preteško breme za blagajnu kluba iz Maksimirske 128, slijedom čega je i došlo do rastanka sa švicarskim reprezentativcem.

Od centralnih napadača treneru Igoru Jovićeviću na raspolaganju ostaju Bruno Petković, Sandro Kulenović i Mario Ćuže, a Modri ozbiljno računaju i na Roka Baturinu koji igra sjajno na posudbi u slovenskom prvoligašu Bravu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider