Tenis
SPORTOVI
Tenis
RIVALI PA PRIJATELJI

Ivan Ljubičić se oprostio od Federera: "Puno draže mi je bilo trenirati te"

Od Rogera Federera oprostio se i veliki hrvatski tenisač koji mu je posljednjih sezona bio glavni trener.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliku čast imao je Ivan Ljubičić. Hrvatski tenisač prvo je bio konkurent Rogera Federera u zlatnim danima njegove karijere, a onda mu je krajem 2015. godine postao trener. I to nakon što ga je Roger osobno to tražio.

gol expired VIDEO Federerov govor sve je dirnuo: "Ja sam bio samo netko tko želi igrati tenis, a ispalo je ovako" divider

Bilo je to zanimljivo putovanje ovog dvojca koje je zapravo završilo na prošlogodišnjem Wimbledonu. Federer je jučer u Londonu završio karijeru, a poruku mu je tim povodom putem Twittera poslao i sam Ivan.

"Hvala ti šefe, kakvo je to putovanje bilo. Definitivno mi je puno draže bilo trenirati te nego igrati protiv tebe <3", napisao je Ljubičić, označivši velikog Švicarca.

Ljubičić je protiv Federera igrao 16 puta, od čega je Švicarac slavio 13 puta, od čega posljednjih deset u nizu. 

Upravo u tome možemo pronaći razlog zašto je Ljubičiću bilo ugodnije trenirati ga. Svakako najveći meč odigrali su 2006. godine u finalu Masters 1000 turnira u Miamiju, kad je Federer slavio u tri tie breaka. 

Kyrgiosova objava Zločesti dečko tenisa o Rafinim suzama i Novakovom osmijehu: "Đoković zna da su mu sad veće šanse! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider