Tenis
SPORTOVI
Tenis
EMOCIJE NA PLADNJU

VIDEO Federerov govor sve je dirnuo: "Ja sam bio samo netko tko želi igrati tenis, a ispalo je ovako"

Malo je onih koje oproštajni govor Rogera Federera nije dirnuo u posebno mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako strpati 24 godine velike karijere u nekoliko minuta govora nakon posljednjeg meča? To je naravno nešto nemoguće pa se nije tako što očekivalo niti od Rogera Federera, koji se pred publikom na londonskom Laver Cupu i službeno oprostio od tenisa.

Nakon meča koji je u paru odigrao s Rafaelom Nadalom, prvo je sa svojim konkurentom i prijateljem sjedio na klupi, dok su oko njega bili ostali članovi momčadi Europe, a onda je pozvan još jednom na teren. Ovog puta ne s reketom nego s mikrofonom u ruci.

Par puta zaustavile su ga suze

"Rekao sam dečkima da sam sretan, da nisam tužan. Sjajno je biti ovdje. Uživao sam još jednom, iako je bilo posljednji put. Imajući ovdje sve vas, dečke, publiku, prijatelje i obitelj, nije bilo stresa koliko je moglo biti, iako je postojao strah da će doći do neke ozljede. Sretan sam što sam izdržao cijeli meč koji je bio sjajan, ne mogu biti sretniji", rekao je za početak Roger.

"Igrati s Rafom u istom timu i imati ovdje sve legende...", započeo je rečenicu koju su zaustavile suze.

Uspio ih je suzbiti, a onda nastaviti s porukom za sve one koji su bili blizu njega kroz karijeru, a koji nikad nisu bili u prvom planu. Ali, bivši svjetski broj 1, Jim Courier, koji je službeni voditelj Laver Cupa, nije mogao ignorirati činjenicu da se Roger pri svom posljednjem meču nalazio u istoj uniformi kao njegovi glavni konkurenti kroz karijeru, Nadal, Novak Đoković i Andy Murray.

"To je nešto nevjerojatno. Nisam želio osjećati se sam. Osjećao sam se tako na trenutak, kad su me zatražili da još jednom izađem. Ja sam u srcu uvijek bio timski igrač. Igranje u singlu ne odaje taj dojam, ali imao sam uz sebe tim koji je sa mnom putovao svijetom i hvala svima koji su na taj način sudjelovali u ovome", okrenuo se i tome.

Vrtio je svoju karijeru kroz misli, u to nema nikakve sumnje. I priznao da ništa ne bi mijenjao.

Zahvala Mirki što ga nije sputavala u nastavku karijere

"Nikad nije trebalo biti ovako, ja sam bio samo netko tko je sretan što igra tenis i može biti sa svojim prijateljima. A ispalo je ovako, sve bih još jednom ponovio, ništa ne bih mijenjao. Bilo je to savršeno putovanje", rekao je prije nove serije emocija.

Naravno, sam kraj posvetio je onima koji su cijelo vrijeme bili uz njega. Njegovoj obitelji. Supruga Mirka s njim je od 2000. godine, kad su se zbližili tijekom nastupa na Olimpijskim igrama u Sydneyu, a zajedno su roditelji dva para blizanaca.

"Moramo li ići tim putem?", upitao je Federer kad je trebao govoriti o obitelji, da bi ipak nastavio: "Cijela moja obitelj je tu, dečki i cure, supruga koja je najveća podrška. Mogla me odavno zaustaviti u ovome, ali nije. Podržavala me i dozvoljavala mi da igram i dalje, to je sjajno i hvala joj. Činjenica je da sam uvijek krivio mamu za sve, ali bez nje ne bih bio ovdje. Hvala mojim roditeljima što su bili sjajni prema meni. Ovo sve je bilo nevjerojatno i ovo je fantastična večer. Hvala svima!"

Cijeli Rogerov govor pogledajte u videu ispod teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider