Tenis
SPORTOVI
Tenis
U SVOM STILU

Zločesti dečko tenisa o Rafinim suzama i Novakovom osmijehu: "Đoković zna da su mu sad veće šanse!

Oproštaj Rogera Federera u svom je stilu prokementirao Nick Krygios.

Kyrgiosova objava (Foto: Instagram)

Oči teniskog svijeta jučer su do kasno u noć bile usmjerene prem a Londonu i oproštaju Rogera Federera od profesionalnog tenisa.

Mnogi su izrazili poštovanje teniskom velikanu te iznijeli svoje dojmove o događanjima na Laver Cupu. Tako to nije propustio napraviti niti jedan od najspominjanijih tenisača svijeta, Nick Kyrgios.

Federeru respekt, Đokoviću provokacija

On je već prije meča, putem Instagrama poželio Federeru sretan put u mirovinu, nazvavši ga jednim od najvećih sportaša svih vremena.

S ništa manje poštovanja nije to odradio niti nakon što je Roger odigrao svoj posljednji poen, no on ne bi bio Kyrgios da nije odlučio nekoga bocnuti. Ovog puta onoga protiv koga bi u bližoj budućnosti sigurno trebao igrati.

"Zbogom kralju. Novak zna da sada ima veće šanse za osvajanje Grand slamova. Rafa je potpuno oštećen", napisao je Kyrgios uz objavu fotografije, na kojoj se iza Federera nalaze nasmiješeni Novak Đoković te emotivno slomljeni Rafael Nadal.

Kyrgiosova objava Kyrgiosova objava (Foto: Instagram)

27-godišnji Kyrgios ima dobru sezonu. Trenutno se nalazi na 20. mjestu svjetske rang ljestvice, a posebno dobar bio je na Wimbledonu, gdje je došao do svog prvog Grand slam finala u karijeru.

Kyrgios protiv Đokovića u pozitivnom omjeru

Tamo preko Đokovića nije uspio, no ostavio je sjajan dojam i za njega je velika šteta što ATP ove godine za nastupe na Wimbledonu nije dijelio bodove. S tih 1200 bodova, koje nije dobio, nalazio bi se na 13. mjestu.

Protiv Federera je Australac igrao sedam puta te samo jednom slavio. S Nadalom je na omjeru 3:6 (2:6 bez ovosezonske Rafine predaje), dok je Đokovića savladao dva puta u tri do sada odigrana susret. Zapravo, trijumf na Wimbledonu bio je prva Đokovićeva pobjeda protiv njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider