Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pometen u tri seta

Đokoviću se smiješi novi Grand Slam: Ispao jedan od favorita Australian Opena

Amerikanac Korda je slavio u tri seta protiv Medvedeva u trećem kolu Australian Opena.

Danil Medvedev (Foto: Afp)

Sjajan je meč odigrao 22-godišnji američki tenisač Sebastian Korda u trećem kolu Australian Opena te je sa 7:6(7), 6:3, 7:6(4) pobijedio Rusa Danila Medvedeva.

Korda je time po prvi puta u mladoj karijeri osigurao osminu finala Australian Opena gdje će igrati protiv Poljaka Hurkacza, a ujedno je uz Đokovića iz turnira izbacio, na papiru, najvećeg favorita prvog Grand Slam turnira u godini.

Marko Livaja Kapetani HNL klubova drugi put izabrali Livaju za najboljeg: Evo kako je glasala velika četvorka divider

U prvom setu obojica su tenisača čak po tri puta gubili svoje servise, a odluka o pobjedniku prvog seta pala je u tie-breaku. U njemu je u stalnoj blagoj prednosti bio Korda koji je dobio tie-break 9:7.

Amerikanac i Rus su se u nastavku meča stabilizirali na početnom udarcu, ali opet je Korda bio taj koji je bio za nijansu bolji, a jedan break mu je bio dovoljan za osvajanje drugog seta.

Noni Madueke Chelsea nastavlja trošiti, novih 35 milijuna platili su igrača za kojeg mnogi od vas nisu čuli divider

Treći set Korda je odmah otvorio breakom, ali i ispustio prednost kod vodstva 4:3 kada se Medvedev vratio, ali tek nakratko, u igru. Opet je, kao u prvom setu, odluka pala u tie-breaku i opet je Korda bio psihički jači i teniski bolji, a Rus je nakon finala u Melbourneu 2021. i 2022. godine ovaj put turnir okončao već u trećem kolu.

Inače, Korda je uoči Australian Opena igrao finale turnira u Adelaideu gdje je u finalu poražen od Novaka Đokovića u dvoboju na jedan poen, bilo je 6:7, 7:6, 6:4 za srpskog tenisača.

Ivan Leko Hajduk pod vodstvom Leke: Jedan igrač najveći je dobitnik formacije 3-5-2, a zbog čuda od djeteta svi čekaju veljaču divider

Petr, otac Sebastiana Korda, tijekom druge polovice devedesetih godina, bio je jedan od najboljih svjetskih tenisača. Petr Korda je u karijeri osvojio jedan Grand Slam naslov i to baš u Melbourneu, 1998. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider