Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To se rodi jednom u 100 godina"

Hajduk pod vodstvom Leke: Jedan igrač najveći je dobitnik formacije 3-5-2, a zbog čuda od djeteta svi čekaju veljaču

Ivan Leko naslijedio je Mislava Karoglana i odradio drugi dio zimskih priprema s Hajdukom.

Kako će izgledati Hajduk pod vodstvom Ivana Leke, pitanje je koje intrigira ne samo navijače Majstora s mora nego i cjelokupnu (nogometnu) javnost.

Svoja zapažanja na tu temu iznio je Igor Ćurković, voditelj podcasta Utakmicu po utakmicu koji je u Istri pratio pripreme Splićana za nastavak HNL-a.

"Oni koji su gledali prijateljske utakmice su mogli vidjeti da je Leko vrlo vokalan, energičan, puno priča i puno eksplicitnih termina koristi u objašnjavanju igračima što da rade. Što se same formacije tiče, tih 3-5-2, nije to predaleko od onog što je Hajduk igrao u zadnjih godinu i pol-dvije, jer i u ovoj formaciji s trojicom iza je Melnjak taj koji je lijevi bek, a to je slično onome što je Hajduk igrao pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa", istaknuo je Ćurković, naglasivši:

"Ono što je ogromna razlika je u fazi presinga to da veznjaci rade najveći presing i istrčavaju na stopere i u tom kontekstu je najveći dobitnik promjene trenera Anthony Kalik koji je kao naručen za takav sustav gdje se istrčava na suparničke stopere."

Što Hajduk ima za ponuditi trenutno iz tog omladinskog pogona? Pitanje je to koje je postavila Valentina Miletić, a Ćurković je odgovorio:

"Čeka se ta veljača i 16. rođendan Luke Vuškovića."

Naime, prema pravilima FIFA-e, igrači ne smiju nastupati u službenim utakmicama u seniorskom nogometu prije nego li navrše 16 godina, a Vuškovićev 16. rođendan je 24. veljače.

"On je igrao sad na pripremama, to se ne da opisati. Ja s 15 godina nisam znao stajati na nogama, a ovaj dominira, pored stranih, domaćih, ovih, onih, ponaša se kao da je ravnopravan sa svim livajama i krovinovićima. On je nešto što se rodi jednom u 100 godina", zaključio je Ćurković.

Cijela 19. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider