Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NE NAMJERAVAJU STATI

Chelsea nastavlja trošiti, novih 35 milijuna platili su igrača za kojeg mnogi od vas nisu čuli

Noni Madueke novi je član londonskog Chelseaja.

Noni Madueke (Foto: Afp)

Jubilarno 15. ovosezonske pojačanje, za koje je plaćena odšteta, stiže u redove Chelseaja. Novi član Bluesa je Noni Madueke, 20-godišnji dosadašnji član PSV Eindhovena.

Nećemo vjerojatno reći ništa krivo ako zaključimo da su londonski plavi u svoje redove doveli nogometaša za kojeg određeni broj naših čitatelja nije čuo ili ga barem nikad nije gledao na djelu.

Prošao dva londonska kluba pa odbio United

Iako, radi se o momku koji je već prije sezonu ili dvije proglašen velikim talentom, no istovremeno se našao u problemima po pitanju čestih ozljeda.

Biografiju mu je zanimljiva. Prošao je omladinsku školu dva premierligaša, Crystal Palacea i Tottenhama, da bi u Eindhovenu završio 2018. godine, odbivši ponudu Manchester Uniteda.

U Eredivisie je debitirao nešto prije 18. rođendana, a od onda je za prvu momčad skupio 80 nastupa, upisavši 20 pogodaka i 14 asistencija. Najbolje se snalazi na poziciji desnog krila, a u PSV-u je igrao u paru s Codyjem Gakpom, novim članom Liverpoola.

Chelsea troši nerealno!?

Upravo je odšteta koliko je Liverpool platio Gakpoa, a radi se o 42 milijuna eura, glavni razlog zašto se Chelsea i njihovog vlasnika Todda Boehly proglašava rasipničarima koji su ove godine preplatili nekolicinu igrača.

Samo sedam milijuna manje za igrače koji statistikom, ali niti partijama na terenu, nije mogao niti blizu parirati Gakpou. Tko zna, možda je samo stvar u tome što je Englez, a znamo koliko se domaći igrači na Otoku cijene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider