Tenis
SPORTOVI
Tenis
oglasio se i otac

Đoković otišao iz Srbije, ali ne kući u Španjolsku: Navijače zabrinula izjava trenera o njegovu stanju

Novak Đoković otišao je naći svoj mir nakon dramatičnih događaja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je deportiran iz Australije, Novak Đoković se vratio u Beograd. No nije htio izaći pred okupljene navijače u zračnoj luci, a još manje pred brojne medije. Odlučio je šutjeti do kraja Australian Opena kako ne bi skretao pažnju na sebe za vrijeme prvog Grand Slam turnira u sezoni.

Vidjet ćemo hoće li i što reći onda kada odluči progovoriti za medije. Njegovi najveći sponzori budno će pratiti situaciju jer ako Novak krene u rat protiv svih, mogao bi ostati bez velike financijske potpore bogatih sponzora, kojima nije u interesu pomagati nekome tko će skupljati negativan publicitet.

gol expired U Australiji se više ne priča o Đokoviću, nego o jednom drugom Srbinu koji je trebao prvi biti ''deportiran'' divider

Zbog svega toga Đoković se nalazi u prilično teškoj situaciji iz koje se ne vidi izlaz nakon što je i Francuska javno objavila te čak i donijela zakon o obaveznom cijepljenju sportaša koji se dolaze natjecati u tu zemlju.

Zbog toga, barem kako stvari sada stoje, Nole neće moći igrati ni na jednom velikom turniru sezone jer, osim pariškog Roland Garrosa, zbog strogih pravila oko cijepljenja neće moći igrati niti na Wimbledonu u Londonu i US Openu u New Yorku.

Koji će put izabrati Đoković?

Jedina mu je šansa da se cijepi ili da se u tim zemljama do proljeća i ljeta situacija s pandemijom popravi, zbog čega bi se ukinule odluke o obaveznom cijepljenju. Podsjetimo, samo još jedan tenisač od 100 najboljih nije cijepljen.

gol expired Novi skandal: Đokovića potjerali, a njega pustili zaraženog u zemlju, Čilić ga čeka idući divider

Đoković je napustio Srbiju, pišu tamošnji mediji, ali se još uvijek nije zaputio kući u Marbellu, na jugu Španjolske. Svoj je mir odlučio potražiti u Crnoj Gori, u kojoj često ljetuje.

U međuvremenu se oglasio i njegov otac Srđan, koji je svojim izjavama za vrijeme pravne bitke za ostanak njegova sina u Australiji uzburkao javnost. Sada je na društvenim mrežama kratko poručio:

''Za sve koji se brinete, Novak je dobro i sve vas pozdravlja. Ništa mu nitko ne može niti će mu ikada moći! Vole vas svi Đokovići.''

Vajda upozorio na posljedice

U slovačkim se medijima oglasio i njegov trener Marjan Vajda.

''Ponizno je podnosio sve mjere, ali ono što su mu napravili ga je moralo obilježiti. To je bio politički proces. To će svakako imati značajne posljedice, bit će teško vratiti se. To je također bila invazija na njegovu privatnost, njegovu obitelj'', rekao je Slovak te dodao:

''Nisam komunicirao s njim otkako je stigao u Beograd. Sigurno će objaviti mišljenje za koje misli da je dobro. Jasno je da ga je psihički pogodilo, dugo će ga boljeti i teško će mu se to izbaciti iz glave. Međutim, svog igrača poznajem jako dobro. Novak je jak, nepokolebljiv i još nije rekao posljednju riječ u tenisu'', zaključio je Marjan Vajda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider