Tenis
SPORTOVI
Tenis
dramatičnije nije moglo

Čilić teškom mukom donio Hrvatskoj drugi bod i doveo ju na korak od završnice u Madridu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija na pragu plasmana na završnicu u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić trebao je dva tie-breaka i puno živaca da bi donio Hrvatskoj drugi bod u kvalifikacijskom meču za plasman na završnicu Davis Cupa, koja se igra krajem godine u Madridu. Čilić je trebao dva tie-breaka da slomi otpor drugog indijskog reketa Ramkumara Ramanathana.

gol expired Senzacionalni preokret Goje za vodstvo Hrvatske u Davis Cup susretu protiv Indije divider

Za svoju 40. pobjedu u Davis Cupu, a 30. u pojedinačnim mečevima, Čilić je hrvatske navijače još jednom dobro 'prodrmao', držao ih na iglama i u oba 'tie-breaka' spašavao set-loptu protiv 25-godišnjeg Ramanthana, koji se pokazao vrlo zahtjevnim suparnikom.

U prvom setu nijedan tenisač nije dobio priliku zaprijeti na servis suparnika, a Indijac je prvi došao do prednosti u 'tie-breaku' (5-4). Međutim, stečeno je odmah u sljedećem poenu propustio. Imao je Indijac i set-loptu (6-5), ali nije dobio priliku za realizaciju. Ramanathan je kod 8-8 prigovarao da Čilić odugovlači sa servisima i previše troši na pripremu, da bi nakon izgubljenog poena, na treću Marinovu set-loptu napravio dvostruku pogrešku.

gol expired Otkazana završnica Svjetskog kupa, odluka o Malom globusu u veleslalomu pada u Sloveniji divider

Drugi set je slijedio scenarij prvog, s tom razlikom što su obojica tenisača propustila po dvije prilike za 'break'. Čilić je svoje imao u trećem i devetom gemu, a Ramanathan obje u šestom. Na kraju je rasplet ponovno bio u 'tie-breaku' koji je Indijac otvorio vodstvom 2-0.

Čilić je odmah vratio izgubljeno i kod 5-4 promašio "zicer" forhend za dvije meč-lopte. Poveo je Marin 6-5 i ponovno promašio forhend za pobjedu.

Indijac je kod 7-6 imao priliku odvesti meč u treći set, ali se Čilić izvukao. Kod 8-7 je promašio lagani pasing, a kod 9-8, na treću meč-loptu, dočekao je promašaj Ramanathana nakon kojeg su i on, i izbornik Vedran Martić, cijela hrvatska ekipa i navijači mogli odahnuti.

gol expired Katastrofalne vijesti za Liverpool uoči uzvrata protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka divider

Čilić je završio dvoboj sa 20 aseva i dvostruko više izravnih poena (24-12) u izmjenama od suparnika.

Hrvatskoj za plasman na završnicu koja će se održati u Madridu od 23. do 29. studenoga nedostaje još samo jedan bod iz tri subotnja dvoboja.

Prvo će od 15 sati u susretu parova igrati Mate Pavić i Franko Škugor protiv Rohana Bopanne i Leandera Paesa, potom će na teren Čilić i Gunneswaran, dok će u posljednjem dvoboju bude li potrebno igrati Gojo i Ramanathan.

gol expired Nije moglo bez drame: Yoel Romero čekao do posljednjeg trenutka za vaganje divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider