Tenis
SPORTOVI
Tenis
Marine, sretno!

Čilić za Dnevnik Nove TV: "Htio bih osvojiti još jedan Grand Slam, to mi je cilj, za to radim"

Australija u četvrtak i Mađarska u nedjelju protivnici su Hrvatske u skupini Davis Cupa, koja će se igrati u Torinu. Našu reprezentaciju predvodi Marin Čilić.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić predvodit će hrvatsku reprezentaciju na završnom turniru Davis Cupa koji se igra ovog tjedna. Iza Čilića je jako dobra godina, a motiv za nove teniske uspjehe pronalazi i u obitelji te svojoj Zakladi kojom pomaže darovite sportaše i klasične glazbenike.

Australija u četvrtak i Mađarska u nedjelju protivnici su Hrvatske u skupini Davis Cupa, koja će se igrati u Torinu. Naša je reprezentacija bez ozlijeđenog Borne Ćorića, kojeg će mijenjati netko od mlađe garde, Nino Serdarušić ili Borna Gojo. Zato se od predvodnika Marina Čilića, te sjajnog para Mektić/Pavić, očekuje maksimalan doprinos.

"Sigurno da će biti veći pritisak na mene i na dečke u parovima da ostvarimo pobjede, a Borna ili Nino, što god mogu doprinijeti, bit će odlično. Pozitivni smo, atmosfera je odlična kao uvijek u reprezentaciji. Neka očekivanja su da prođemo grupu, da uđemo u četvrtfinale, a nakon toga, što god se može napraviti", izjavio je Čilić za Dnevnik Nove TV.

Čilić završnicu Davis Cupa dočekuje u sjajnoj formi i kao 30. igrač svijeta.

"Jako sam zadovoljan s ovim drugim dijelom godine, tamo negdje od petog, šestog mjeseca. Imao sam sjajnih rezultata, 19. titula u Štutgartu i evo pretkraj sezone i 20. u St. Petersburgu."

"Osvojena srebrna medalja u parovima s Ivanom i praktički savršene Olimpijske igre za naš muški tenis, s Matom i Mektom također u finalu."

Čiliću su 33 godine, ali još je željan velikih uspjeha...

"Htio bih osvojiti još jedan Grand Slam, to je cilj i tome se nadam. Za to radim."

"Ovaj završetak sezone mi je apsolutno dao veliki motiv, veliko samopouzdanje i pokazao mi da jednostavno u meni još uvijek tinja vatra i da još uvijek imam igru koja je dovoljna da se mogu boriti za velike naslove", ističe Marin.

Velika motivacija je i obitelj, supruga te sinovi Baldo i Vito...Kako sve to usklađujete, očinske i obiteljske obveze s vrhunskim tenisom?

"Pa evo kad sam na putu, više se žena naravno brine oko dečkiju... Ali naravno, sad sam imao pauze nakon Pariza i ogromno zadovoljstvo. Prepun sam pozitivnih emocija iz druženja s njima. Naravno, uvijek ima tu roditeljskih uspona i padova, uz par bolesti bilo je tu i par stresova... Ali sve je to stvarno veoma pozitivno, uživamo..."

Uživa i u pomaganju mladim darovitim sportašima i klasičnim glazbenicima kroz svoju Zakladu Marin Čilić... Nakon što je ljetos u Petrinji organizirao sportsko-humanitarni spektakl Gem, set, Hrvatska, sada će dijeliti novih 20 stipendija...

"Veselimo se tome. Zahvaljujem svim prijateljima, donatorima, volonterima, sponzorima Zaklade koji su na svoj način doprinijeli tome, da dođemo do ove četvrte generacije, i da pokušamo pomoći mladima da dođu do svojih zvijezda."

Natječaj za stipendije Zaklade Marin Čilić otvoren je do 7. prosinca...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider