Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bori se za četvrtfinale

Borna Ćorić o tenisu na području bivše Jugoslavije: "Apsolutno se slažem s Đokovićem"

Borna Ćorić dao je svoje viđenje o budućnosti hrvatskog tenisa, ali i tenisa na prostoru bivše Jugoslavije.

Borna Ćorić (Foto: Luka Gerlanc/Cropix)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u osminu finala ATP turnira u Rimu, a ondje ga čeka široj javnosti nepoznat tenisač iz Mađarske,  Fabian Marozsan, koji je izbacio Carlosa Alcaraza.

"Već tisuću puta smo vidjeli da je tenis nepredvidiv. Ovdje u Rimu je jako sporo, odigrao sam dva dobra meča, nisam umoran i nadam se još jednom dobrom meču", komentirao je Ćorić senzacionalno ispadanje drugog tenisača svijeta za srpski Telegraf pa se osvrnuo na budućnost hrvatskog i srpskog tenisa.

Novak Đoković, najbolji srpski tenisač, imao je puno primjedbi na to u kojem smjeru ide srpski tenis, a Ćorić dodaje kako je slična situacija u Hrvatskoj.

Novak Đoković Novak Đoković: "Vidio sam građanski rat u Jugoslaviji i NATO-ovo bombardiranje. Zato ga ne mogu podržati" divider

"Mi imamo Prižmića, koji je veliki potencijal. Sada smo zajedno igrali u Davis kupu, jako je napredovao i ima svijetlu budućnost. Nema velikog broja igrača, ovisi što možemo očekivati. Po meni, nema sustava, sve su to obiteljski projekti.

Apsolutno se slažem s onim što je pričao Novak. Što ti je bilo teže u djetinjstvu, to te ojača i da ti prednost. Možda nam je bilo teže probiti se nego nekome tko ima čitav sustav iza sebe", rekao je Ćorić.

Za kraj se osvrnuo na izjavu Damira Džumhura, tenisača iz Bosne i Hercegovine, koji je kazao da bi bivša Jugoslavija bila prva ili druga sila u svijetu.

"Tenis ima budućnost kod nas, ali mora se više ulagati. Kada bi se Jugoslavija sastavila, bili bismo najuspješnija nacija na svijetu", kazao je Džumhur.

"Sigurno, bili bismo na vrhu sigurno", zaključio je Ćorić.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider