Tenis
SPORTOVI
Tenis
Komentirao zbivanja u Europi

Novak Đoković: "Vidio sam građanski rat u Jugoslaviji i NATO-ovo bombardiranje. Zato ga ne mogu podržati"

Srpski tenisač Novak Đoković komentirao je rat u Ukrajini.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Novak Đoković, najbolji srpski tenisač, progovorio je o ratu u Ukrajini. Kao dijete iskusio je dva rata, prvi koji je uslijedio raspadom Jugoslavije, a potom i bombardiranje NATO-a:

"Jedino što mogu reći, kao dijete rata, je da nitko ne pobjeđuje u ratu. Rat je najružnija stvar na svijetu, čovjekov najgori izum", započeo je proslavljeni tenisač u razgovoru za talijanske medije pa nastavio:

"Vidio sam dva rata, građanski rat u Jugoslaviji i NATO-ovo bombardiranje. Vidio sam patnju svoje obitelji, siromaštvo svoje zemlje. Rat je nešto puno veće od nas, samo se molite Bogu da ga sutra prekine."

Fabian Marozsan i Carlos Alcaraz Anonimac priredio senzaciju u Rimu: Izbacio drugog tenisača svijeta i sad ide na Bornu Ćorića divider

O ratu u Ukrajini, koji traje od veljače prošle godine, kaže da je svakog dana sve razorniji.

"Nažalost, rat u Ukrajini je spor i svakim danom sve razorniji. Razoreni su gradovi, prekinuti životi, a ima i štete koja se ne vidi, a dugo će trajati. Čitao sam članak o posljedicama ratnih trauma, utječu na zdravlje. 

Najgora stvar je, naravno, gubitak voljene osobe, ostavlja prazninu u u svakoj obitelji. Zato ga nikad ne mogu podržati", zaključio je srpski tenisač.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider