Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ulazi u top 10

Tjedan iz snova nove teniske zvijezde: 19-godišnji Danac svladao Đokovića i osvojio prvi masters!

Holger Rune bio je bolji 3:6, 6:3, 7:5 protiv Novaka Đokovića u finalu ATP turnira u Parizu.

Holger Rune (Foto: Afp)

Devetnaestogodišnji Danac Holger Rune prvi je put u karijeri osvojio turnir masters serije nakon što je u finalu Pariza svladao je Srbina Novaka Đokovića 3:6, 6:3, 7:5.

Dinamo - Šibenik Modri lako protiv Šibenika: Apsolutna kontrola utakmice od samog početka, Šibenik pao na pretposljednje mjesto divider

Runeu je to bila prva pobjeda u dva dvoboja protiv 16 godina starijeg suparnika, koji je prije finala slavio trinaest mečeva zaredom.

Danskom tinejdžeru je ovo bio prvi nastup na Masters turniru, a ujedno i peto finale u karijeri u kojem je pobjedom popravio svoj renking za više od osamdeset pozicija.

gol expired Rijeka s igračem više iznenadila Varaždin i skočila na sedmo mjesto HNL-a divider

Osim što je osvojio treći naslov u karijeri nakon Stockholma i Münchena nakon dva sata i 34 minute igre, Rune će od ponedjeljka prvi put u karijeri biti među deset najboljih igrača svijeta, a na završnom turniru u Torinu, koji počinje 13. studenog, bit će prva rezerva.

gol expired Atanasov slomio Braliću nos, nije dobio ni žuti karton: Navijači Osijeka tražili i penal protiv Hajduka divider

Novak Đoković prokockao je priliku za 39. naslov na turnirima masters serije, ali on još uvijek drži rekord po broju pobjeda na turnirima ovog ranga, Rafael Nadal osvojio je 36, a Roger Federer 28.

Novaku je ovo bilo 56. Masters finale, odnosno 129. na ATP turnirima, a u Parizu je slavio rekordnih šest puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider