Tenis
SPORTOVI
Tenis
svaka joj čast

Upoznajte hrvatsku tenisku senzaciju, popravila je plasman za gotovo 300 mjesta

Antonia Ružić ima tek 18 godina, a pobjeđuje tenisačice puno starije od sebe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonia Ružić je nova hrvatska teniska nada, pa možemo reći i senzacija. Ružić u siječnju puni tek 19 godina, a već je upisala brojne pobjede protiv puno starijih tenisačica od sebe.

Ružić trenutno zauzima 727. mjesto na WTA ljestvici, ali zahvaljujući čak sedam pobjeda u nizu protiv bolje rangiranih tenisačica doći će na 451. mjesto, a to je pomak od čak 276 mjesta.

gol expired Vukovarac trpa u Americi, zabio je na pet utakmica u nizu divider

Tenisačica iz Orehovice nedavno je osvojila ITF turnir u Lagosu, a na putu je prema još jednom trofeju. Trenutno igra na ITF turniru u Hamburgu, gdje je u četvrtfinalu čeka možda i najteži meč karijere, i to protiv Oceane Dodin, 92. na svijetu.

Najbolja u Europi, a pomogao joj je Marin Čilić

Antonia Ružić nedavno je osvojila naslov europske prvakinje do 18 godina, razbila je konkurenciju u svojoj generaciji i pokazala da je pred njom svijetla budućnost, a ako ovako nastavi, smiješi joj se plasman i među 100 najboljih tenisačica svijeta.

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, prepoznao je njezin nevjerojatan talent i prije tri godine joj dodijelio stipendiju svoje zaklade, a to joj je puno pomoglo u financiranju skupog sporta kao što je tenis.

gol expired Bečki posrtaj je neugodan, ali Dinamu je na ruku išao drugi rezultat: Proljeće u Europi i dalje na vidiku divider

Antonia je tako postala prva Hrvatica s europskom krunom u singlu u konkurenciji do 18 godina (prvenstva se igraju od 1976.).

Prije nje su do naslova stigli samo Nikola Mektić i Antonio Veić u konkurenciji parova 2006. godine. Inače, u prošlosti su ovaj turnir kod tenisača osvajale takve teniske veličine kao Ivan Lendl, Mats Wilander, Caros Moya, Robin Soderling, Karen Hačanov i Stefanos Tsitsipas, a kod tenisačica Martina Hingis, Conchita Martinez, Ana Kurnjikova, pariška pobjednica Barbora Krejčikova…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider