Tenis
SPORTOVI
Tenis
Budućnost i sadašnjost tenisa

Alcaraz ne skriva oduševljenje: ''Zaljubio sam se u travu, igrao sam na samo četiri travnata turnira''

Carlos Alcaraz ispisao je povijest osvajanjem Wimbledona sa samo 20 godina.

Carlos Alcaraz (Foto: Afp)

Carlos Alcaraz slavio je u finalu Wimbledona protiv Novaka Đokovića 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4.


Mladi Španjolac iz Murcije osvojio je teniski svijet prošle godine slavljem na US Openu, ali Wimbledon je, čini se, bio još posebniji trenutak za Alcaraza.

Treći najmlađi prvak u povijesti

20-godišnji Španjolac postao je treći najmlađi pobjednik u povijesti Wimbledona te najmlađi još od 1986. godine kada je Becker sa samo 17 godina osvojio titulu.

Carlos Alcaraz Carlos Alcaraz novi je prvak Wimbledona! Đoković poražen na londonskoj travi prvi put nakon šest godina divider

Alacaraz je prekinuo niz od 34 uzastopne pobjede Novaka Đokovića na Wimbledonu, odnosno upisao mu prvi poraz na londonskoj travi još od 2017. godine.

''San mi se ispunio. Govorio sam to i prije, sjajno je pobijediti, ali da sam i izgubio, bio bih ponosan na sebe. Čudesan turnir, pisali smo povijest. Igrao sam finale protiv legende sporta. Nevjerojatno. Ponavljam, ispunio sam san. Čudesno da sam tako brzo uopće došao u ove situacije da se borim za titule'', iskazao je oduševljenje.

''Đokovića gledam od kad znam za sebe''

Prvi set je bio katastrofalan za Alcaraza, ali brzo se sabrao i podigao razinu igre.

''Nakon prvog seta sam si rekao: ‘Carlos, podigni razinu igre!‘ Moram čestitati Novaku, što uopće mogu reći o njemu? Inspiriraš me. Počeo sam igrati tenis gledajući tebe, od kad znam za sebe gledao sam tvoje mečeve, kad sam se rodio, ti si već osvajao turnire'', rekao je Alcaraz.

Danas je u publici bila zaista krema društva, došao je i španjolski kralj Filip VI.

Novak Đoković VIDEO Pogledajte kako je pobješnjeli Đoković uništio reket i izazvao salvu zvižduka divider

''Zaista mi je čast igrati pred Vama, dvaput sam igrao kada ste bili na tribinama, i dvaput slavio, morate doći češće'', nasmijao je kralja Alcaraz.

Odigrao tek četiri turnira na travi

Alcaraz je odigrao samo četiri turnira na travi, Wimbledon 2021. godine, pa opet Wimbledon 2022. godine i ove godine Queens kojeg je osvojio i današnji Wimbledon. Ukupno ima samo 22 meča na travnatoj podlozi.

''Zaljubio sam se u travu, igrao sam na samo četiri travnata turnira i slavio na dva (Queens i Wimbledon). Učim brzo (igrati na travi) i jako sam ponosan na to'', zvuči pomalo zastrašujuće za ostale tenisače ova izjava mladog Španjolca.

Novak Đoković Đoković zaplakao čim je vidio sina i pobrao simpatije Wimbledona: ''Volim te, čeka te zagrljaj'' divider

''Jesam li znao da ću osvajanjem turnira postati član All England Cluba? Jesam, da. To je vrlo posebna stvar. Sad moram nositi i karticu sa sobom. Znam da je Federer uvijek svuda putovao s tom karticom'', nasmijao je sve prisutne Alcaraz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider